Un meteorit va travessar a una velocitat estimada de 250 quilòmetres per hora el sostre d'una casa a la localitat uruguaiana de Maldonado (sud-est), un fet del qual s'han registrat menys de 15 casos en els últims 100 anys, segons va informar ahir la Facultat de Ciències de la Universitat de la República d'Uruguai.

El meteorit, de 712 grams de pes i una densitat de 3,4 grams per centímetre cúbic, superior al de la majoria de les roques terrestres, segons les fonts, va travessar el sostre de fusta i fibrociment de la construcció i va trencar el somier d'una llit i una televisió. Afortunadament, els inquilins no es trobaven a l'interior de l'habitatge en el moment de l'impacte.

Segons va explicar a Efe el director del departament d'Astronomia de la Facultat de Ciències de la Universitat de la República (UdelaR), Gonzalo Tancredi, el meteorit prové del "cinturó principal d'asteroides entre Mart i Júpiter". "Hi ha alguns objectes que escapen d'aquesta zona i arriben a creuar l'òrbita de la Terra i poden impactar contra el nostre planeta", va afegir el científic amb base en els estudis que s'han fet sobre aquest tipus d'objectes.