Més de 50 centres culturals obren a un públic en risc d'exclusió

A Girona subscriuen la iniciativa el CaixaForum, Temporada Alta, l'Auditori
i la sala La Planeta

20.10.2015 | 07:23

La Setmana Apropa Cultura, que se celebrarà entre el 26 d'octubre i l'1 de novembre, ha organitzat més de 200 activitats a 55 teatres, museus, auditoris i centres culturals de Catalunya dirigides a un públic integrat per persones en risc d'exclusió.
Apropa Cultura és una iniciativa de l'Auditori de Barcelona que ha possibilitat que 55 equipaments culturals s'uneixin per oferir una programació especialment dirigida a un públic amb problemes econòmics per una entrada que no sobrepassarà els 3 euros.
Entre les institucions que participen a la iniciativa n'hi ha de gironines: Caixafòrum Girona, amb visites a les exposicions i tallers; el Festival Temporada alta, amb fins a 4 espectacles, entre ells un d'Albert Pla a l'Auditori, i un altre de Cesc Gay al Teatre Municipal; l'Auditori de Girona, amb un concert de la Cobla la Principal de la Bisbal, i la sala La Planeta.
Nascuda el 2006, la iniciativa s'ha transformat en una «plataforma de reserves en la qual es registren els diferents serveis d'entitats socials de forma gratuïta, i d'una altra banda els equipaments culturals, que posen a disposició d'aquesta plataforma un percentatge de la seva programació i organitzen activitats específiques per als membres de les entitats socials», va explicar la directora de la iniciativa, Sonia Gainza.
Aquest any, s'organitza per primera vegada una setmana intensiva d'activitats i una campanya de sensibilització dirigida a la ciutadania, amb «la idea de poder donar visibilitat durant una setmana a alguna cosa que ocorre tot l'any, i promoure d'aquesta manera que molts equipaments culturals facin alguna cosa més durant aquests dies», remarca la directora.

Fomentar la inclusió
La plataforma permet a les diferents entitats socials organitzar amb anticipació les sortides culturals i d'oci, de manera que es fomenta la inclusió a persones discapacitades, en privació de llibertat, immigrants, nens i adolescents de centres oberts, persones drogodependents i dones víctimes de violència de gènere.
Altres equipaments culturals solidaritzats amb els que tenen risc d'exclusió són el MACBA, CCCB, TNC, Mercat de les Flors, Palau de la Música, Grup Focus o el Teatre Liceu, aquests situats a la capital catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema