Brutal

26.11.2015 | 07:24

paul lewis, piano
Lloc: Sala de Cambra de l'Auditori de Girona. Dia 24 de novembre de 2015. Obres: Tres úlitmes sonates per a piano de L.V. Beethoven

Paul Lewis és un dels grans mestres del piano de l'actualitat. El que sorpren més del seu estil és la manca de rotunditat i patetisme. Tot està dit amb una gran sobrietat. La seva forma de tocar no és la d'un gran cavall de batalla però la profunditat que aconsegueix amb la seva sonoritat és admirable.
Destaca pel control extraordinari dels plans sonors i la netedat de l'execució. Si alguns pianistes enduts per la passió arriben a col·lapsar l'instrument, Paul Lewis sap dosificar i no arriba mai a emmascarar les sonoritats. Tot això ajuda a que el discurs sigui diàfan i que tingui molta força. Si bé és veritat que els pianistes més populars aposten a vegades per interpretacions grandiloqüents, el Beethoven de Paul Lewis manté un equilibri magnífic. Totes les veus s'escolten perfectament. La fuga de la Sonata núm. 31 en La bemol major, op. 110 es podia escoltar amb una facilitat especial, com si fos un joc, molt allunyada de les interpretacions cerebrals d'altres intèrprets.
Amb la Sonata núm. 32 en Do menor, op. 111, Lewis aconsegueix encertar en el caràcter sorpresiu i agrest d'aquesta pàgina. Aquí es va mostrar més impetuós però sense ser desbordant. Un toc de gran mestre del piano és el que es va poder escoltar a tothora sense cap arravatament excessiu i sense ser mai alambinat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema