Identifiquen una de les proteïnes que activa el càncer

06.01.2016 | 00:00

Investigadors del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) han aconseguit identificar una proteïna indispensable perquè l'oncogen MYC generi càncer en models de ratolí, cosa que podria constituir una nova diana per a futurs fàrmacs antitumorals. L'oncogen MYC (un gen que en activar-se provoca un procés cancerós) intervé en molts tipus de càncer (alguns d'ells molt agressius) i en més de la meitat d'ells està alterat.
Però, encara que els científics pensen que controlar la seva activitat podria obrir vies a nous tractaments, fins ara, aquest complex i evasiu oncogen s'ha resistit a la manipulació terapèutica. En la investigació, publicada a Nature Communications, els científics han emprat tècniques d'anàlisi massiva de dades per estudiar el comportament d'MYC.
MYC és una de les principals proteïnes que regulen l'expressió gènica en les cèl·lules. La majoria d'aquest tipus de proteïnes actuen sobre menys de l'1% dels gens del genoma, però l'MYC regula entre 2.000 i 3.000 gens, cosa que suposa fins al 15% dels gens en tot el genoma. Els autors consideren que aquest gen podria ser una nova diana per tractar nombrosos tipus de càncer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema