Temporada Alta presenta tres muntatges espanyols en l'edició llatinoamericana

Són Informe para una academia" d'Iván Benet, "El vacío del otro" de Baró d'Evel i "Mi gran obra (un proyecto ambicioso)" de David Espinosa.

19.01.2016 | 12:53

El Festival de teatre i arts escèniques Temporada Alta de Girona, una referència del sector a Europa, celebrarà del 29 de gener al 18 de febrer la seva quarta edició llatinoamericana, en la qual presentarà tres muntatges espanyols, a més d'un curtmetratge i un nou torneig de dramatúrgia.
Segons ha informat l'organització, les tres propostes amb les quals aquesta cita desembarcarà a Buenos Aires, Montevideo i la nova seu de Lima, que aquest any s'incorpora, són Informe para una academia" d'Iván Benet, "El vacío del otro" de Baró d'Evel i "Mi gran obra (un proyecto ambicioso)" de David Espinosa.
El primer d'aquests espectacles es va estrenar en el Temporada Alta de Girona el 2013 i va rebre el Premi de la Crítica catalana, mentre que el segon és la preestrena del nou muntatge de dansa i circ de la companyia de Camille Decourtye i Blaï Mateu i el tercer acaba de representar-se en la Tate Modern de Londres.
Aquestes tres obres recorreran els escenaris de Timbre4 a Buenos Aires, Sala Verdi i Centre Cultural d'Espanya a Montevideo i, per primera vegada, l'Aliança Francesa de Lima.
A les tres ciutats es projectarà a més el curtmetratge "The missing part", dirigit i protagonitzat per Baró d'Evel, que és el primer capítol del projecte "The One Project", impulsat pel Temporada Alta, el centre Arts Santa Mònica de Barcelona i la productora Nanouk Films per unir cinema i arts escèniques.
El Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, una competició entre autors espanyols i llatinoamericans, enfrontarà aquest any a Buenos Aires els catalans Clàudia Cedó i Ramon Madaula, guanyadora i finalista de l'última edició europea del festival, amb els argentins Leandro Airaldo i Patricia Suárez, que han estat seleccionats per Mauricio Kartun.
A més, la programació es complementarà per primera vegada amb espectacles de cinc països convidats: Mèxic, Xile, l'Uruguai, Perú i l'Argentina.
L'obra "Está escrita en sus campos", de la companyia mexicana Lagartijas tiradas al sol, es podrà veure a les tres seus, mentre que una altra proposta del mateix país, " A lo mejor te encuentro", de Vaso Teatrp, es posarà en escena a Timbre4.
Aquesta mateixa sala acollirà també "Groenlàndia" i "Ye Katherina", dels xilens de La máquina del arte i The Naidens Compañy, respectivament, a més de "Lo que los otros piensen", de l'uruguaià Domingo Milesi, i "Quien lo probó lo sabe", dels argentins Los del verso.
A Lima es programarà l'espectacle "Los regalos. Una historia de hombres de Familia", del peruà Fernando Castro, per completar les 49 funcions previstes entre produccions espanyoles i llatinoamericanes, que s'acompanyaran de xerrades i activitats paral·leles.
Aquest festival compta amb el suport principal d'Acció Cultural Espanyola, la Xarxa de Centres Culturals d'Espanya (Cooperació Espanyola) i l'Institut Ramon Llull.
Un total de disset espectacles espanyols s'han pogut veure els últims tres anys als escenaris llatinoamericans gràcies a aquesta iniciativa, que ha reunit en aquest temps prop de 8.200 espectadors.
La passada edició, celebrada a Buenos Aires i Montevideo, va aconseguir una assistència de gairebé quatre mil persones que van anar a les 34 funcions programades amb una ocupació pròxima al 90%.
Aquesta versió llatinoamericana del Temporada Alta va arrencar el 2013 a la sala Timbre4, que dirigeix Claudio Tolcachir, amb quatre propostes i, ara, s'ha convertit en un destacat esdeveniment teatral de l'estiu a l'Argentina, a l'hora que s'ha estès a l'Uruguai i Perú.
A Girona, el festival s'ha convertit en referència europea i, l'any passat, va programar 108 espectacles, 40 dels quals internacionals, amb 36 estrenes absolutes i una ocupació pròxima al 92%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema