El Centre Cívic de Porqueres donarà el tret de sortida avui, amb la música de Maria Arnal i Marcel Bagés, a una programació de 7 espectacles que inclourà obres teatrals de la banyolina Clàudia Cedó i del gironí Ferran Joanmiquel.

És el cicle Rere el Teló, que funciona amb taquilla inversa (l'espectador paga el que vol, si vol, a la sortida), que es duu a terme en un espai recollit, amb un aforament màxim de 40 persones.

Maria Arnal i Marcel Pagès asseguren que portaran avui la cançó popular catalana «a una altra dimensió». L'altra actuació musical serà el 4 de març amb Woodpigeon, un mísic canadenc que presentarà el seu sidè disc, Trouble, farcit de sons acústics recollits en els viatges arreu del món.

Encara hi haurà una tercera actuació musical, la de Jacobo Serra, que recentment ha publicat el nou treball Icebergs, i que el 15 d'abril demostrarà perquè no para de rebre elogis de la crítica especialitzada.

Els organitzadors de Rere el Teló anomenen propostes km zero les obres teatrals DNI, text de la banyolina Claudia Cedó que va guanyar el V Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta (18 de març). I també és km zero La Crida, de Ferran Joanmiquel, interpretada per l'actor gironí Jordi Subirà (1 d'abril).

En un terreny ja més arriscat, s'ha programat nous formats teatrals com ara Breaking News, que requereix la col·laboració del públic (19 de febrer), a càrrec d'Álvaro Prats. A mig camí entre la dansa i el teatre hi haurà el col·lectiu Big Bouncer (12 de febrer). Per finalitzar, el 29 d'abril, coincidint amb el Dia de la Dansa, s'escenificarà l'espectacle H-Ö-H, amb Núria Valentí (piano), Domènech Surroca (violoncel) i Aridadna Sarrats (ballarina).