L'exprimera dama nord-americana Nancy Reagan va morir ahir als 94 anys a la seva casa de Los Angeles (Califòrnia), va informar la Fundació Reagan.

Nancy Reagan, el nom del qual de soltera era Anne Frances Robbins i que, igual que el seu espòs també es va dedicar a la interpretació, es va casar amb el president Ronald Reagan el 1952 i va ser primera dama dels Estats Units entre 1981 i 1989.

Nascuda a la ciutat de Nova York el 6 de juliol de 1921 -encara que en la seva biografia professional apareixia com a nascuda el 1923-, Nancy Reagan es va convertir, després de la mort del seu marit, el 2004, en una activa defensora de la recerca per a la cura de la malaltia d'Alzheimer, que va patir el mandatari.

Durant la Presidència del seu marit la primera dama es va dedicar activament a la lluita contra les addiccions dins de la campanya "Només digues no" a la droga i l'alcohol. Nancy va assegurar en una entrevista l'any 1998 que la seva vida "va començar" quan va conèixer Ronald Reagan.

El seu temps a la Casa Blanca va estar marcat per l'intent d'assassinat que va patir el seu espòs el 1981 i per la batalla que ella va haver d'afrontar contra el càncer de pit que li va ser diagnosticat el 1987.