Arrenca a Olot el festival Sismògraf com a plataforma de la dansa a Catalunya

Tota la ciutat respira ambient del ball amb espectacles, fins i tot en un lloc secret on s´hi va en bus

01.04.2016 | 07:54
Arrenca a Olot el festival Sismògraf com a plataforma de la dansa a Catalunya

El toc de sortida del festival Sisva d´Olot, per segona edició convertit en plataforma de la dansa a Catalunya, va ser l'espectacle Hypernatural, de la companyia Konic, al Teatre Principal. Durant la jornada d´ahir es va donar el tret de sortida oficial, a la Carbonera, i també es van poder veure espectacles com El cuerpo como escultura..., de Regina Fiz, en aquest cas al Museu dels Sants (on res repeteix cada dia), o Follow de leader, de XeviXaviXou, i Reset, d´Erre que Erre, aquests dos a l´escenari del Teatre Principal.
De fet, tota la ciutat respira dansa i l´Espai Barberí acull cada dia You will fall again, d´Alex Pachón i Joan Català, mentre a l´Oficina de Turisme s´escenifica també cada dia Anaga, de Derek Pedrós i Héctor Plaza.
Avui a les 11 hores del matí, el conseller de Cultura, Santi Vila, obrirà les jornades professionals d´un festival que durarà fins diu­menge, i que centra el seu interès en el benestar, en el sentit que es vol mostrar la utilitat terapèutica de la dansa per a persones en risc d'exclusió social, malalts d'artrosi i també per a esportistes.
Un dels plats forts de la jornada d´avui serà el treball d'Ernesto Collado i Bárbara van Hoestenberghe Si sabes lo que hay, al Teatre Principal, que combina una actuació i una exposició sobre la comunitat i l'acostament entre les persones.
Per demà dissabte serà especialment esperada una adaptació de l'espectacle Siena, de la companyia La Veronal, que proposarà al Teatre Principal una reflexió sobre la idea del cos humà a través d´un recorregut que va des del Renaixement fins al món contemporani.
Entre les companyies internacionals destaca la danesa Hello!earth, que presentarà dissabte Life in the universe, un espectacle que anima a l'exploració sensorial i poètica de l'ésser humà en relació amb la naturalesa. Aquesta companyia ha volgut mantenir en secret l´escenari, de manera que convoca el públic a l´estació d´autobusos, on un vehicle conduirà la gent fins a un lloc no revelat on els artistes faran la funció.
El Parc Nou d´Olot, l´esplanada de l´antiga estació, el Museu de la Garrotxa, el centre Els Catòlics, i fins i tot el Club Natació d´Olot són escenaris d´un festival que busca la implicació de tota la ciutat.
Hi ha a més a més actuacions com els Cinc minuts de dansa que són itinerants i es fan al carrer a qualsevol moment del dia, amb la participació de ballarins del Conservatori Superior de Dansa de l´Institut del Teatre.
Cinc dels espectacles del Sismògraf són estrenes, tots ells coproduccions del festival.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema