La pastoral obrera de Catalunya demana que es creï "feina decent"

Denuncien un creixement de l'explotació laboral i demanen als treballadors que s'organitzin per fer-hi front

02.05.2016 | 07:21

La pastoral obrera de Catalunya ha demanat en el seu tradicional manifest amb motiu del Primer de Maig "un compromís comunitari fort a favor de la feina decent", ha denunciat un creixement de l'"explotació laboral" i ha demanat als treballadors que s'organitzin "per a una acció transformadora".
El manifest, que rubriquen els Moviments Obrers Cristians de Catalunya (ACO, GOAC, JOC i MIJAC), Capellans Obrers, Religioses en Barris i les pastorals obreres de les diòcesis de Catalunya, expressa la "necessitat d'afrontar el que està succeint al voltant del model d'ocupació dominant i la falta d'un treball digne com a factor decisiu d'empobriment, exclusió i deshumanització".
"No vivim per treballar, treballem per viure, i volem fer-ho amb justícia, que dignifiqui el temps que dediquem per guanyar-nos la vida", assenyala el document. "Han aconseguit fer-nos creure que el nostre temps no val, abaratir els costos laborals, sotmetre'ns a una major explotació", afegeix.
Segons la pastoral, "ens prefereixen com a màquines sense drets ni veu, consumidors, adaptables a horaris que no permeten estabilitat ni conciliació familiar". "És un peix que es mossega la cua i es diu capitalisme neoliberal: no s'oblidi, al final, també serà la seva perdició", indica.
"El nostre repte és un model d'ocupació basat en les oportunitats de treball per a tots, l'ocupació fixa i en el reconeixement dels drets laborals", subratlla. Després de lamentar que molta gent ha hagut d'emigrar, reivindica que "l'ocupació sigui el mitjà fonamental que possibiliti la integració i la cohesió social".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema