La pastoral obrera de Catalunya demana que es creï "feina decent"

Denuncien un creixement de l'explotació laboral i demanen als treballadors que s'organitzin per fer-hi front

02.05.2016 | 07:21

La pastoral obrera de Catalunya ha demanat en el seu tradicional manifest amb motiu del Primer de Maig "un compromís comunitari fort a favor de la feina decent", ha denunciat un creixement de l'"explotació laboral" i ha demanat als treballadors que s'organitzin "per a una acció transformadora".
El manifest, que rubriquen els Moviments Obrers Cristians de Catalunya (ACO, GOAC, JOC i MIJAC), Capellans Obrers, Religioses en Barris i les pastorals obreres de les diòcesis de Catalunya, expressa la "necessitat d'afrontar el que està succeint al voltant del model d'ocupació dominant i la falta d'un treball digne com a factor decisiu d'empobriment, exclusió i deshumanització".
"No vivim per treballar, treballem per viure, i volem fer-ho amb justícia, que dignifiqui el temps que dediquem per guanyar-nos la vida", assenyala el document. "Han aconseguit fer-nos creure que el nostre temps no val, abaratir els costos laborals, sotmetre'ns a una major explotació", afegeix.
Segons la pastoral, "ens prefereixen com a màquines sense drets ni veu, consumidors, adaptables a horaris que no permeten estabilitat ni conciliació familiar". "És un peix que es mossega la cua i es diu capitalisme neoliberal: no s'oblidi, al final, també serà la seva perdició", indica.
"El nostre repte és un model d'ocupació basat en les oportunitats de treball per a tots, l'ocupació fixa i en el reconeixement dels drets laborals", subratlla. Després de lamentar que molta gent ha hagut d'emigrar, reivindica que "l'ocupació sigui el mitjà fonamental que possibiliti la integració i la cohesió social".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema