El violoncel·lista Josep Bassal i la pianista Maria Figa interpretaran demà divendres a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20h) un repertori commemoratiu d'una doble efemèride: l'aniversari de la mort dels compositors Enric Granados (1867-1916) i Gaspar Cassadó (1897-1966).

El programa inclou dues sonates de Cassadó i títols fonamentals de l'obra de Granados com el Madrigal en la menor, Trova, segon moviment de la suite Elisenda, composta a partir de textos d'Apel·les Mestres o l'Intermezzo de Goyescas, interpretat en aquesta ocasió amb l'arranjament que va fer-ne precisament Gaspar Cassadó.

El centenari de la mort de Granados coincideix amb el 50è aniversari de la mort de Cassadó. Josep Bassal ha explica que els dos van ser «grans intèrprets i també van crear obres per als seus instruments que formen part del repertori català més conegut al món».

El contacte amb Granados a la Barcelona de principis del segle XX va significar un fet important per a Gaspar Cassadó, que començava llavors la seva carrera com a concertista.