Josep Bassal i Maria Figa interpreten Gaspar Cassadó i Enric Granados a Girona

05.05.2016 | 08:52

El violoncel·lista Josep Bassal i la pianista Maria Figa interpretaran demà divendres a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20h) un repertori commemoratiu d'una doble efemèride: l'aniversari de la mort dels compositors Enric Granados (1867-1916) i Gaspar Cassadó (1897-1966).
El programa inclou dues sonates de Cassadó i títols fonamentals de l'obra de Granados com el Madrigal en la menor, Trova, segon moviment de la suite Elisenda, composta a partir de textos d'Apel·les Mestres o l'Intermezzo de Goyescas, interpretat en aquesta ocasió amb l'arranjament que va fer-ne precisament Gaspar Cassadó.
El centenari de la mort de Granados coincideix amb el 50è aniversari de la mort de Cassadó. Josep Bassal ha explica que els dos van ser «grans intèrprets i també van crear obres per als seus instruments que formen part del repertori català més conegut al món».
El contacte amb Granados a la Barcelona de principis del segle XX va significar un fet important per a Gaspar Cassadó, que començava llavors la seva carrera com a concertista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema