Música per a famílies de qualitat i eclèctica. Aquest és el gran objectiu del Festivalot, el Festival de Música en Família de Girona, que durant aquest cap de setmana celebra la seva segona edició. De moment, l'organització ja ha notat un increment del nombre de públic i esperen baixar el teló aquest vespre superant els 10.000 assistents.

'Hem notat que molta gent ha repetit de l'any passat, sobretot tenim públic de l'àrea metropolitana de Barcelona, les comarques gironines, de les Illes Balears i de la Catalunya Nord', ha explicat la directora del festival, Rita Peré.

Dels 10 concerts de pagament, cinc d'ells han exhaurit entrades. En total, durant el cap de setmana, el Festivalot ha programat una trentena d'espectacles de gèneres tan diferents com Joan Miquel Oliver, 2 princeses Barbudes, Cesk Freixas o la Black Music Big Band. De cara a les properes edicions esperen ampliar-se, amb més escenaris i programant activitats durant tot l'any. 'Encara és aviat per dir-ho però voldríem que no fos un bolet de cap de setmana que apareix a la primavera, ens agradaria organitzar coses durant tot l'any', ha explicat Joan Enric Barceló, músic dels Amics de les Arts, que impulsen el Festivalot.

Durant tot el cap de setmana, Girona bull d'activitat amb la segona edició del Festivalot, un festival diferent, eclèctic i pensat per a les famílies. Enguany, l'organització ha decidit ampliar escenaris sumant la Plaça del Pallol als quatre antics emplaçaments: el Teatre Municipal, La Rambla, l'Auditori de la Mercè i el claustre de la Mercè. Es tracta d'un festival obert a la ciutat en el qual s'hi han sumat comerços, empreses i restaurants oferint menús infantils a quatre euros.

Tot per convertir Girona en una ciutat 'family friendly'. Dels 10 concerts de pagaments programats amb preus populars (menys de 10 euros), cinc d'ells, Dàmaris, Gelabert, els tres passis de Bitels per a Nadons, Sanjosex i The Pinker Tones- han exhaurit totes les entrades.

També ha tingut una bona acollida el concert de Joan Miquel Oliver, exlíder d'Antònia Font, que aquest diumenge ha ofert un concert especial i únic per aquesta ocasió anomenat ?Hits interestel·lars? al Teatre Municipal de Girona com també 2 Princeses Barbudes que han fet ballar a petits i grans. I és que un dels trets principals d'aquest festival música és la barreja d'estils i gèneres.

En concret, enguany s'hi han sumat Joan Coloma, Àngel Daban, Xarim Aresté, Hora de Joglar, Yacine & The Oriental Groove, Cesk Freixas, l'espectacle 'Setze Cordes' de l'Auditori de Barcelona, la Black Music Big Band o Halldor Mar, entre d'altres.

Des de la direcció esperen arribar als 10.000 assistents, uns 4.000 més que l'any passat. A més, els alumnes de les diverses escoles de música del Gironès han pogut mostrar els seus coneixements a la Rambla de la ciutat. 'Volem apropar la música de qualsevol estil als nens, divulgar i posar en valor la feina que es fa des dels centres especialitzats en ensenyaments musicals', ha comentat la directora de la mostra.

El Festivalot està organitzat per l'empresa promotora que lidera el grup Els Amics de les Arts. El Festivalot 2016 és també un festival solidari, ja que s'editarà un CD amb temes de tots els artistes participants, els beneficis del qual aniran íntegrament a la Fundació Sant Joan de Déu.

Paral·lelament col·labora amb el Projecte Planters de ConArteInternacional, que treballa per la integració a partir de l'apropament a les arts. En aquest sentit, des de la direcció han assenyalat la seva voluntat de mesclar tota mena de músiques i altres disciplines artístiques com l'animació infantil. 'Som un festival eclèctic per definició i crec que això és el que ens fa forts', ha explicat Joan Enric Barceló, un dels membres d'Els Amics de les Arts.

Aquest diumenge, Peré ha explicat que estaven 'molt satisfets' amb l'afluència de públic que havien rebut durant el cap de setmana. El temps ha acompanyat i gran part dels visitants que van provar l'experiència el 2015 han tornat a fer-ho aquest any. 'Molta gent és repetidora, tenim un públic fidel', ha subratllat la directora.

Gran part dels assistents són veïns de l'àrea metropolitana de Barcelona i de les comarques gironines tot i que també han registrat espectadors procedents de les Illes Balears i de diverses poblacions de la Catalunya Nord. 'Veure la bona resposta ens engresca molt, tenim moltes idees i ganes de créixer, innovar i incorporar coses noves per situar-nos com el festival musical de referència a nivell familiar', ha assenyalat Peré.

La directora ha detallat que els agradaria créixer tant en nombre de concerts com també d'escenaris de cara al futur, per apropar encara més el festival a la ciutadania. Al mateix temps, Joan Enric Barceló, ha avançat que estan molt interessats en potenciar i engrandir el festival. 'Ahir vam estar parlant amb el regidor de Cultura de Girona, en Carles Ribas, i ens van explicar que els agrada el festival, perquè està creixent proporcionadament i bé, i hem vist que hi ha ganes que el festival no sigui un bolet d'un cap de setmana de primavera sinó que passin coses tot l'any', ha explicat. 'Això ens ajudarà a fer marca i, al mateix temps, permetrem que la gent pugui venir a escoltar música en àmbit familiar durant tot l'any', ha afegit.

De moment, Barceló ha explicat que es tracta d'una idea 'inicial' i que encara està 'molt verda'. 'Tot i això tenim clar que volem que el Festivalot tingui continuïtat, obrir el paraigua de la música i que puguem aportar més coses', ha precisat.