El Museu del Cinema inaugura avui a les 19h l'exposició Sota l'aigua. 100 anys de la primera pel·lícula submarina. L'exposició commemora el centenari de l'estrena de 20.000 llegues sota el mar, basada en l'obra literària de Jules Verne, el primer llargmetratge de ficció que incorporava imatges filmades sota l'aigua. El material exposat consta de fotografies i del conjunt privat de càmeres submarines de la Col·lecció Andrés Clarós, i explica com es va fer aquest primer rodatge. Alhora, resumeix l'evolució posterior del cinema submarí, tant de ficció com documental. El mateix Clarós, acompanyat de Sílvia Dahl, actua com a comissari de l'exposició.

La mostra és una coproducció del Museu del Cinema, el Museu Marítim i Barcelona Underwater Festival, i la inauguració que se celebrarà aquesta tarda comptarà amb la presència de Roger Marcet, director del Museu Marítim.

L'any 1916 va estrenar-se la pel·lícula amb imatges submarines que van impactar el món com la lluita entre un monstre marí i un pescador de perles.