Els 800 anys d'història del Louvre en un nou itinerari pel museu

Quatre noves sales acullen exposicions amb els mitjans audiovisuals i digitals més avançats

12.07.2017 | 09:18
Les tres noves maquetes monumentals que il·lustren la història, col·leccions i arquitectura del Louvre.

El Louvre acaba d'estrenar a París un nou itinerari, que comença i acaba al Pavelló de l'Horloge, per explicar la seva història de 800 anys, la de la seva arquitectura, les seves col·leccions i la seva múltiple actualitat.

El lloc triat pel museu més visitat del món per a l'activitat està carregat d'història, i en ell es troben el més nou i el més antic Louvre, el medieval; la "Cour Carré" i el Pati Napoleó, on llueix la piràmide transparent de Ieoh Ming Pei des de 1989.

La construcció d'aquest pavelló va començar durant el regnat de Lluís XIII "el Just" (1601-1643) i la reina consort Ana d'Àustria, i va concloure durant el del seu fill Lluís XIV (1638-1715), el "Rei Sol", espòs d'una altra infanta d'Espanya, Maria Teresa d'Àustria.

Però aquesta és només una de les múltiples cròniques que es poden descobrir a les sales dividides en tres pisos del "Centre d'interpretació dedicat a la història del Louvre", oficialment, des del passat 5 de juliol, "Centre Xeic Zayed Bin Sultan Al Nahyan", en virtut dels acords bilaterals per a la construcció del Louvre Abu Dabi.

L'imminent Louvre del desert, presentat com el "primer museu universal a Orient Mitjà", que l'arquitecte Jean Nouvel inaugurarà previsiblement a principis de 2017, protagonitza un altre dels petits anals de l'Horloge en una de les seves quatre noves sales.

Allà brilla, entre altres pel·lícules, obres d'art i elements audiovisuals, la maqueta del futur Louvre de l'illa de Saadiyat, la construcció de la qual ha permès pagar en bona mesura les quatre noves sales.

Aquestes sales inclouen l'exposició, per descomptat amb els mitjans audiovisuals i digitals més avançats, i amb rètols traduïts a l'anglès i l'espanyol, de tres impressionants maquetes del Louvre parisenc, envoltades d'obres d'art que il·lustren i completen el seu contingut. En una altra de les sales també s'explica la història de les col·leccions i les seves peces, com van arribar al Louvre, qui i com les va donar, les va requisar, les va trobar, les va cuidar, les va estudiar i les va reorganitzar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema