L'Acústica repassarà amb un espectacle coral la 'banda sonora' dels seus 15 anys d'història

Macaco, Adrià Puntí, Muchachito, Kiko Veneno i Roger Mas, noms destacats de la propera edició del festival figuerenc

12.07.2016 | 18:49
Alguns dels artistes participants al quinzè festival L´Acústica de Figueres, amb el seu director Xavi Pascual i diversos representants institucionals

El festival de Figueres L´Acústica celebrarà de l´1 al 4 de setembre la seva quinzena edició, i per commemorar l´efemèride prepara un espectacle en què participaran 12 artistes que formen part de la memòria del certamen. Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, Quimi Portet, David Caraben, Sanjosex i Dolo Beltran, entre altres, seran l´elenc del show ´Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país´, amb direcció de Josep Thió i el productor Valen Nieto. Quant al cartell d´aquesta edició, també recorre a noms "populars" com Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie o Oques Grasses. En total, més de 40 actuacions en 5 escenaris arreu de la ciutat.

L´Acústica celebrarà els seus quinze anys amb l´espectacle ´Acústica 15 anys. La banda sonora del nostre país´. Un espectacle on es donaran cita diversos artistes de renom del país que cantaran cançons pròpies i compartiran col·laboracions. Els artistes participants estan vinculats d´alguna manera al festival, però pel seu director Xavi Pascual, ho estan per extensió a la "música del país". Serà "com un karaoke del què ha estat l´Acústica aquest quinze anys amb la plana major i més representativa de la música catalana", ha descrit Pascual.

Els músics participants seran Sopa de Cabra, Lluís Gavaldà, Albert Pla, Els Catarres, David Carabén, Joan Dausà, Dolo Beltran, Quimi Portet, Elefantes, Mazoni, Sanjosex i Ernest Crusats (La Iaia). L´espectacle compta amb la direcció musical de Josep Thió i el productor Valen Nieto, i tindrà lloc el divendres 2 de setembre a l´escenari de la Rambla del festival, a Figueres.

Més enllà d´aquest show especial de celebració, la programació del festival Acústica compta amb una 40 d´artistes, el criteri de selecció dels quals ha estat enguany especialment enfocat a noms "populars" i amb capacitat de convocatòria, segons ha explicat Pascual. Molts ja han passat abans pel festival.

Els artistes participants a la quinzena edició de l´Acústica són Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Roger Mas, Kiko Veneno, Adrià Puntí, Sidonie, Oques Graasses, Aspencat, Obeses, Animal, Joan Serrat, Est Oest, Pantaleó i Doctor Prats i –com a únic representant internacional- el veterà Marky Ramone, únic membre original de Ramones que encara és viu i que enguany fa una gira internacional amb els grans èxits del grup.

A banda, també se celebrarà una nova edició de l´Acustiqueta, com ja s´havia anunciat, amb programació familiar. Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà acompanyant els Trau, Macedònia, Heavy per Xics, l´Orquestra Di-Versiones i SP3 en són els protagonistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema