L'agència Ruth Travels fa viatjar els creients i la seva fe per mig món

És la única empresa catalana dedicada a aquest sector i enguany han organitzat peregrinacions a Terra Santa per dos grups gironins

31.07.2016 | 07:18
L'agència Ruth Travels fa viatjar els creients i la seva fe per mig món

Existeixen diferents tipus de turisme: el rural, el de sol i platja, l'esportiu, el gastronòmic i el religiós, entre d'altres. L'agència Ruth Travels està especialitzada en viatges amb contingut religiós i organitza propostes a mida. Va obrir el 2007 i està dirigida per Mònica Padrol, que porta més de 25 anys treballats al sector. Els principals clients de la companyia són parròquies, que representen el 90% del total, tot i que també planifiquen viatges per diverses entitats culturals, com per exemple museus. Padrol explica que «la majoria del nostre públic és gent rondant a la tercera edat, entre els 50 i els 90». Especifica que no només s'apunta gent creient o practicant en els viatges, «també tenim clients que són agnòstics i que els interessa el viatge des d'un punt de vista cultura o antropològic». S'organitzen tres tipus d'itineraris: peregrinacions, rutes bíbliques i expedicions culturals i només en el primer cas un mossèn acompanya el grup. Aquest agost, concretament del 22 al 29, les parròquies del Carme i del Mercadal han organitzat amb l'ajuda de Ruth Travel una peregrinació a Terra Santa. Un grup de 20 persones viatjarà a aquesta destinació per descobrir una nova cultura i realitzar el pelegrinatge. Durant vuit dies coneixeran diverses ciutats de Galilea com Haifa, Nazaret o la regió de Canna, allà on Jesús va transformar l'aigua amb vi. També visitaran la fortalesa de Masada, el mar mort, Jerusalem i Betlem, entre d'altres. Padrol explica que «totes les visites tenen un caràcter cultural, ja que visitem mercats o museus, no visitem parròquies». Només en els viatges en destinacions d'Àsia i Àfrica es visita alguna parròquia per celebrar l'eucaristia amb gent d'allà, «també a vegades participem en celebracions locals». És només en el viatge a Terra Santa -destí número 1 de l'empresa- que es realitza una missa diària.

Terra Santa, l'estrella
Ruth Travel organitza anualment viatges per 2.000 viatgers, uns 60 grups, i «una quarta part van a Terra Santa». Les destinacions no són fixes, «abans anàvem molt a Egipte o Síria i ara ja no hi anem perquè no és segur», comenta Mònica Padrol. Les destinacions estrella són Terra Santa, Armènia, Etiòpia, Itàlia, Romania, Alemanya, i França. «En aquesta última destinació visitem diverses ciutats però no amb pressa perquè ens agrada aprofundir» Explica a més que en aquest últim any «estem apostant molt fort per Guatemala». Padrol argumenta que últimament estan demanant molts viatges a Amèrica perquè «per diferents circumstàncies, la gent gran té por i veu que ara mateix Europa no és del tot segura»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema