Eivissa inaugura l'homenatge al moviment hippy de Ció Abellí

L'escultora gironina és l'autora de la peça de bronze inspirada en la fotografia «Pare i filla caminant»

08.08.2016 | 07:18
Ció?Abellí, Toni Riera i Ricardo Urgell al costat de la peça de bronze.

Una multitud es va reunir dilluns al port d'Eivissa per assistir al moment en què es va descobrir l'escultura concebuda per la gironina Ció Abellí sobre la mítica fotografia de Toni Riera Pare i filla caminant, la peça que Ricardo Urgell, fundador del Grup Pachá, ha cedit a la ciutat i que ja forma part del paisatge de la Marina, a la cantonada del carrer Lluís Tur i Palau amb Guillem de Montgrí de la ciutat. La imatge de Riera, tota una icona del moviment hippy a l'illa, símbol de Pachá i la seva famosa festa «Flower Power», s'ha convertit en una escultura de bronze, de 600 quilos de pes i 1,72 metres d'alçada. El conjunt es troba situat arran de carrer, una decisió del consistori que no ha agradat gaire a l'amo de l'imperi de les cireres: «Està massa a l'abast de tothom i s'hauria d'haver posat sobre un pedestal», va criticar.
L'obra compta amb una fina peanya amb forma de mapamundi en què figuren indicats els llocs més vinculats al moviment hippy de la dècada dels seixanta: San?Francisco, Eivissa, Amsterdam, Kàtmandu i Goa. «És un homenatge al hippy, perquè crec que va ser el moviment que va marcar l'Eivissa dels anys 60», assenyala l'empresari, qui opina que avui en dia només al nord de l'illa sobreviu una part de l'esperit lliure d'aquells anys, atès que «al sud hem caigut en la vulgaritat del galliner turístic», va lamentar.
L'escultora gironina Ció Abellí, que va viatjar a l'illa per a la inauguració de la seva obra, va modelar primer en fang l'escultura, que després es va convertir en bronze a la Foneria Barberí de Girona.

Història d'un instant
La imatge de Sandy van der Linden i la seva filla Radha va ser presa realment a Amsterdam el 1972. Des d'ahir es pot apreciar en tres dimensions aquell moment d'inspiració de Riera: «Estava estirat al Vondelpark, m'havia fumat un porro i van passar per davant», va explicar entre rialles el fotògraf. Pare i filla, les identitats dels quals no van ser revelades fins que una Rhada de 38 anys es va reconèixer a la foto en una visita a la discoteca Pachá, estaven convidats a la ?inauguració però es troben a Mèxic i no van poder assistir-hi. Diversos figurants d'estètica hippy van repartir pòsters de la foto i clavells blancs a tots els que passaven per la zona, abans que la festa es traslladés a la discoteca per a la seva «Flower Power» setmanal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

"Múltiple" es manté en el més alt de la taquilla als EUA
"Múltiple" es manté en el més alt de la taquilla als EUA

"Múltiple" es manté en el més alt de la taquilla als EUA

El nou thriller de Shyamalan ha arribat a la cartellera de Girona per desbancar La La Land

Carmen Cervera amenaça amb portar-se les seves obres del Thyssen

Carmen Cervera amenaça amb portar-se les seves obres del Thyssen

La baronessa ha posat en marxa els tràmits per traslladar la col·lecció a altres seus o països

Samanta Villar: "Tenir fills és perdre qualitat de vida. No sóc més feliç"

Samanta Villar: "Tenir fills és perdre qualitat de vida. No sóc més feliç"

La periodista trenca tòpics en un llibre després de ser mare de bessons per ovodonació

Calendari: carnaval 2017

Calendari: carnaval 2017

T'ajudem a fer plans: consulta les dates del Carnaval a localitats com Platja d'Aro, Solsona,...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema