El director de Love Story, Arthur Hiller, va morir ahir per causes naturals a l'edat de 92 anys a Los Angeles (Estats Units), segons va informar l'Acadèmia de Hollywood. Nascut a Edmonton (Canadà) el 1923, va dirigir al llarg de la seva carrera més de 30 llargmetratges, entre els quals hi ha Anatomia d'un hospital (1971), Els encants de la gran ciutat (1970) o Els sogres (1979), tots ells comèdies. Abans havia dirigit episodis de televisió al seu Canadà natal i després a Los Angeles, on es va traslladar per treballar per NBC en sèries com La ley del revólver, Naked CityAlfred Hitchcock presenta.

El 1957 es va estrenar al cinema amb The Careless Years. Però el seu gran èxit li va arribar el 1970 amb el drama romàntic Love Story, guanyador d'una estatueta de l'Acadèmia i nominat a sis, entre les quals la de millor director. Entre 1993 i 1997, Hiller va ser, precisament, president de l'Acadèmia de Hollywood.

La intèrpret protagonista de Love Story, Ali MacGraw, es va mostrar consternada per la mort de Hiller, que va definir com un «extraordinari» i «talentós» ésser humà que va ser «part integral» d'una de les grans «experiències de la seva vida». L'actual president de l'Acadèmia, Cheryl Boone Issacs, per la seva banda, ha expressat la «tristesa» de tot el gremi per la mort de Hiller, «un amic estimat». «Jo era membre de la junta durant la seva presidència i vaig tenir la sort de presenciar de primera mà la seva dedicació a l'Acadèmia i la seva passió per la narració visual», va afegir.