Mapes creats pels habitants de les ciutats

Els plànols gratuïts Use-It pretenen oferir una visió més propera de les urbs i la seva idionsincràsia

30.08.2016 | 07:16

La capacitat dels bilbaïns per néixer a la ciutat que desitgen, la rivalitat entre Bruges i Gant, el caòtic urbanisme de Brussel·les amb joies arquitectòniques amagades entre blocs de pisos o les fonts amb l'aigua més fresca de Còrdova són només algunes de les dades que ofereixen els mapes Use-It.

Realitzats per voluntaris de les pròpies ciutats, aquests plànols gratuïts dirigits a joves d'entre 18 i 25 anys pretenen oferir una visió més propera de les urbs i la seva idiosincràsia, sense limitar-se a la informació turística habitual centrada en el patrimoni històric.

"Les ciutats evolucionen, però els fullets turístics presenten un nucli urbà mort amb monuments i museus que no canvien", va explicar el redactor cap d'Use-It Europa, Nicolas Marichal.

Per aquest motiu, juntament amb la informació sobre les oficines de turisme, el transport públic o les rutes i la història de les viles, els mapes Use-it, publicats només en anglès, inclouen consells per actuar com un local, recomanacions gastronòmiques i dades sobre les últimes obres de les poblacions.

"Una altra diferència amb la informació turística tradicional és que els bars i restaurants inclosos no paguen per aparèixer en el mapa", precisa Marichal sobre el caràcter no comercial i independent dels plànols.

Disponibles en albergs, oficines de turisme, pisos Airbnb, oficines Use-it habilitades a les ciutats més grans i internet, la iniciativa ja compta amb una aplicació mòbil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema