Unes tres mil persones van vibrar ahir a la nit en el concert que Estopa va oferir al pavelló de Fontajau de Girona en la recta final de la gira de presentació del seu últim disc, Rumba a lo desconocido. De fet ja fa un any que el disc és al carrer, però la presència dels germans Muñoz sobre els escenaris continua aixecant expectació, com ho evidenciava l'entusiasme amb què els espectadors que hi havia ahir al recinte gironí van rebre els intèrprets. Amb mitja hora de retard sobre l'horari previst van aparèixer des de l'interior d'una rentadora, gràcies a un muntatge molt divertit amb una pantalla a l'escenari, en un cop d'efecte que va ser molt agraït pels seus fans.

Però encara van agrair-los més que obrissin el recital amb dos clàssics com Cacho a cacho i Vino tinto, que van fer enfervorir la concurrència. Després d'aquesta arrencada tan espectacular, els germans David i José Manuel Muñoz van saludar el públic amb un "Bona nit, Girona" que va generar una altra gran ovació.

Combinant català i castellà a l'hora de parlar, els músics de Cornellà del Llobregat van dir que era un plaer per a ells actuar a Girona, i que esperaven que els assistents gaudissin del recital, que va continuar amb Pastillas para dormir, una rumba inclosa en el seu últim àlbum. A partir de llavors, van continuar presentant temes de Rumba a lo desconocido, que van alternar amb altres clàssics del grup, sempre amb l'energia i el sentit de l'humor que els han caracteritzat des dels seus orígens. Durant les dues hores llargues de concert va haver-hi també espai per a interpretacions més reposades, amb els dos germans sols a l'esce?nari, sense la banda que els acompanyava, tocant amb la guitarra i cantant algunes peces amb un so acústic.

L'actuació d'ahir era una de les últimes dels germans Muñoz en aquesta gira de Rumba a lo deconocido, que tancaran dissabte que ve al Palau Sant Jordi de Barcelona, el mateix recinte que ja van trepitjar el novembre de l'any passat, amb les entrades esgotades, en els primes passos d'aquest disc que ahir, a Fontajau, també va fer vibrar els seus seguidors gironins.