Els artistes s'apoderen del Museu de l'Exili de la Jonquera per denunciar la crisi dels refugiats

Sònia Martínez diu que resulta fonamental actuar arreu perquè hi ha més de 60 milions de persones desplaçades a causa de les violències polítiques

11.10.2016 | 07:22
La performance "Willkommen".

El Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME) va inaugurar divendres l'exposició i col·lectiva 'fugiRfugi' que pertany al cicle expositiu Empordoneses i que mostra obra d'una trentena d'artistes.?

?Als parlaments, Sònia Martínez, presidenta del consorci del MUME, va recordar que "resulta fonamental actuar des de tot arreu atès que actualment hi ha més de 60 milions de persones desplaçades al món a causa de les violències polítiques i els conflictes bèl·lics. Es tracta d´una xifra enorme davant la qual no s´hi val  la indiferència. La proposta expositiva, per tant,  contribueix a fer un crit d´atenció a l´opinió pública i posa de manifest que sí que hi ha europeus que volem que el món es regeixi pels principis de la pau, la igualtat i el dret a la lliure circulació de les persones".

Jordi Font, director del MUME,  va subratllar el compromís del museu amb la mateixa actualitat:  "Un museu sobre el nostre exili de 1939 també ha de tenir en compte els exilis i desplaçaments forçosos de població actuals. El vincle amb el present contribueix a la sensibilització i a la formació crítica de la ciutadania. Aquesta és una de les tasques principals de la programació d´activitats temporals de l´equipament".

Pilar Farrés, per la seva part, va explicarque  la mostra neix de la "voluntat de sacsejar conciències arran de la tragèdia humanitària que viu Europa des d'ara fa un any amb l'arribada massiva de refugiats".

Durant la inauguració es va dur a terme una performance de la peça de dansa "Willkommen", de la Companyia El Paller.? ?'fugiRfugi' es podrà visitar fins al 6 de novembre al Museu Memorial de l´Exili.

?Els artistes paticipants són:  Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanovas, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà, Jacint Casademont, Alejandro Mañas, Pilar Farrés, Irene Gras i Jordi Font.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema