Un jutge podria ordenar exhumar el cos de Dalí per obtenir ADN

El 18 de setembre de 2017 es farà el judici per la demanda de paternitat de Pilar Abel

14.11.2016 | 08:10

La demanda de paternitat interposada per la figuerenca que diu ser filla de Salvador Dalí, Pilar Abel, arribarà a judici, i el jutge podria ordenar l'exhumació del cadàver de l'artista, mort el 1989, per aconseguir mostres d'ADN, si són necessàries com a prova.

Després d'admetre a tràmit la demanda l'abril de l'any passat, el Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha fixat el 18 de setembre del 2017 com la data per fer la vista oral que haurà de servir per esclarir si Maria Pilar Abel és filla del pintor surrealista.

Abel, nascuda a Figueres l'1 de febrer del 1956, assegura que la seva mare i Dalí es van conèixer a Cadaqués, on la dona treballava com a empleada d'una família que passava temporades a la població i que era amiga de la família del pintor.

Els dos haurien tingut una relació clandestina, fruit de la qual hauria nascut la demandant.

En cas que Maria Pilar Abel sigui reconeguda com a filla de Salvador Dalí, podrà modificar el seu cognom al Registre Civil i reclamar la legítima, l'herència i els drets d'autor en demanda a part.

De fet, la demanda és contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i la Fundació Gala Dalí, que són els actuals hereus del pintor. El jutjat ha fet arribar la diligència d'ordenació a les parts implicades i ha demanat que indiquin quines proves proposen i quins testimonis i pèrits citen a la vista oral.

També ressalta que, per part actora, anirà a declarar el metge forense Narcís Bardalet, que va ser qui va embalsamar Salvador Dalí.

El document judicial resol demanar a l'Institut de Medicina Legal si n'hi haurà prou amb el material genèric que conserva una màscara funerària de Dalí, que té en la seva possessió Maria Pilar Abel, per fer les proves d'ADN necessàries per determinar si hi ha relació paternofilial.

L'advocat de la demandant, Francesc Bueno, ja va avançar que, si no és suficient, podrien demanar l'exhumació del cos del pintor.

Les despulles de Dalí reposen a la tomba sota la cúpula geodèsica del Teatre Museu de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema