90 graons en 52 segons. I de cap per avall l´un sobre l´altre. Els acròbates Giant Brothers han aconseguit batre el rècord Guinness mundial de pujada d´escales en equilibri remuntant els 90 graons de l´escalinata de la Catedral de Girona en 52 segons.

L´un sobre l´altre, cap contra cap, els acròbates del Gran Circ de Nadal han començat a remuntar l´escalinata a gran velocitat però poc a poc les forces han anat fallant i el portador s'ha esforçat de valent per aconseguir arribar passet a passet, molt lentament, fins l´últim graó, fet que quan s'ha produït ha desencadenat l´esclat i la llarga ovació del nombrós públic que l´anunciada gesta havia congregat a la plaça de la Catedral.

Els artistes han estat rebuts al cim pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, el president de la Diputació, Pere Vila, i l´alcaldessa, Marta Madrenas, convocats a un acte que forma part de la celebració del 600 aniversari de la volta única de la Catedral de Girona.

El rècord de pujada d´escales en equiligri va quedar establert l´any 2014 a la Xina en 25 graons. Els Giang Brothers han pulveritzat aquest matí el rècord anterior a l´escenari barroc més exhuberant del món. Els dos artistes formen part de l´espectacle del Gran Circ de Nadal de Girona, que es fa del 25 al 29 de desembre al pavelló de Fontajau.

El bisbe Francesc Pardo ha declarat que si fa 600 anys una gent va prendre l´arriscada decisió de construir la volta gòtica única de la Catedral de Girona, els dos acròbates també han dut a terme l´acció arriscada per batre el rècord Guinness.

Genís Matabosch, director del Gran Circ de Nadal, ha assegurat que "si ja és difícil aconseguir pujar tota l´escalinata, fer-ho en 52 segons era impensable". Preguntat per si havia semblat fàcil l´actuació dels Giang Brothers, Matabosch ha aclarit que "el circ d´alt nivell fa que sembli fàcil el resultat de tota una vida d´esfoç i preparació".