Tretze cataues i papagais viuen al vestidor de l'Uni Girona

La CUP critica que els animals del Gran Circ de Nadal ocupin els vestidors de Fontajau durant aquesta setmana - El circ replica que compleixen la legalitat i que les bèsties estan en bones condicions

28.12.2016 | 09:50
Tretze cataues i papagais viuen al vestidor de l'Uni Girona

Els animals que aquests dies actuen al Gran Circ de Nadal, instal·lat al pavelló de Fontajau, viuen als vestidors de la instal·lació esportiva "per prescripció veterinària". Així ho han confirmat els organitzadors de l'esdeveniment, després que la CUP-Crida per Girona critiqués aquest fet, que segons la formació "posa en qüestió la dignitat del tracte cap a aquests animals", ja que, "com és sabut, els vestidors són espais tancats, molt limitats 'd´espai, humits i sense l´entrada de llum natural".

Concretament, tretze aus, entre cacatues i papagais, viuen durant la seva estada a Girona -6 dies- "i per prescripció veterinària en el vestidor que habitualment ocupa un l'equip de l´Uni Girona", apunten des del Gran Circ de Nadal, que afegeix que aquest espai "permet garantir la temperatura adequada per a elles". També expliquen que les aus "mostren un plomatge impecable, prova empírica del seu excel·lent estat de salut, i reben totes les atencions requerides: un espai amb fullatge natural, alimentació equilibrada i atenció veterinària..."

Els 5 gossos que realitzen una demostració d´agility ocupen un altre vestidor de similars característiques durant la nit, "ja durant el dia juguen en un recinte exterior de 30 metres quadrats això quan no estan essent dutxats i pentinats o passejant i corrent –mínim 4 vegades al dia- pels seus dos ensinistradors en el gran camp de gespa del darrera de Fontajau", afegeixen. En aquest mateix espai hi muntades les quadres i les zones de pastura dels cavalls de la Troupe Assa de volteig olímpic.

La CUP ha demanat a l´'equip de govern que faci tot el que estigui a les seves mans per esbrinar si ´les denuncies que han rebut i que han fet públiques són certes per tal de garantir que els animals del circ viuen en unes condicions de dignitat i que, per tant, se'´ls respecta el seu drets.

Des del Gran Circ de Nadal recorden que tot es fa "degudament i segons la llei vigent: les condicions de vida dels nostres animals artistes són les dictades pels veterinaris especialistes que ens assessoren i pel Departament d´Agricultura de la Generalitat amb qui es realitzen tots els tràmits de tinença i transport".

I afegegeixen: "Abans d´enviar tendenciosos comunicats que pretenen fer planar sobre nosaltres la sospita del maltractament animal hauria estat més correcte demanar visitar els espais on viuen –cosa que no han fet- i assessorar-se per especialistes (veterinaris o ornitòlegs)".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Alexandre Blasi Boher treballant, en una de les fotos incloses al fons cedit.
El Museu de l'Exili rep el dietari inèdit del tinent Blasi

El Museu de l'Exili rep el dietari inèdit del tinent Blasi

La família del carrabiner republicà Alexandre Blasi, responsable del trasllat del patrimoni per...

La gira «Soy Peor Tour» porta Bad Bunny divendres a la sala La Mirona

La gira «Soy Peor Tour» porta Bad Bunny divendres a la sala La Mirona

L'aclamat cantant porto-riqueny de latin trap actuarà a partir de les tres de la matinada

El trio de jazz Threejay obre la temporada de concerts de la Casa de Cultura de Girona

El trio de jazz Threejay obre la temporada de concerts de la Casa de Cultura de Girona

La programació inclourà una versió del «Rèquiem» de Mozart per a quartet de corda i combinacions...

«Origen», la nova novel·la de Dan Brown, transcorre a Barcelona i Monsterrat

«Origen», la nova novel·la de Dan Brown, transcorre a Barcelona i Monsterrat

L'escriptor nord-americà Dan Brown, autor d' El codi Da Vinci, presentarà el pròxim 17 d'octubre a...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema