L'Acadèmia Sueca va informar ahir que lliurarà el cap de setmana vinent a Estocolm el Nobel de Literatura al cantautor nord-americà Bob Dylan, coincidint amb la seva presència a la capital sueca per oferir dos concerts.

L'Acadèmia i Bob Dylan han decidit reunir-se aquest cap de setmana. L'Acadèmia li lliurarà el diploma i la medalla i el felicitarà pel Nobel de Literatura. L'escenari serà petit i íntim i no hi haurà mitjans presents», va anunciar en el seu blog la secretària permanent d'aquesta institució, Sara Danius.

Dylan, qui va restar absent de l'acte de lliurament del Nobel el desembre passat, no pronunciarà la conferència de recepció obligada en rebre el guardó, encara que l'Acadèmia té «raons per creure» que enviarà una versió gravada més endavant, acte que haurà de fer abans del 10 de juny.

Perecisament, l'Academia havia informat dimarts que no tenia notícies de Bob Dylan sobre la conferència de recepció del Nobel i el cobrament dels 8 milions de corones sueques (prop d'un milió d'euros) amb què està dotat.