L'esperit de les Teresines, les tres germanes solteres que convivien amb el seu germà Tomàs en un piset de Gràcia i que es guanyaven la vida fent «pedidos» amb l'ajuda dels veïns, va inundar ahir el Teatre Coliseum de Barcelona. L'anomenada Teresinada Popular ha aplegat centenars de seguidors de la mítica sèrie de TV3, que commemora el 25è aniversari de la seva estrena. Una jornada on s'ha demostrat que el fet de «sentir-se Teresina» no entén d'edat, de gènere o de condició social.

Durant tot el dia es van projectar ininterrompudament els 13 capítols de la sèrie. Entre episodi i episodi, els personatges de la sèrie van pujar a l'escenari del Coliseum per saludar i els assistents i explicar com els ha anat la vida en aquest quart de segle. Entre aquests, en Pepe i en Rafa, l'entranyable parella gai del quart pis, els quals s'han pogut casar i, fins i tot, han adoptat un nen.

En el primer pis del mateix teatre es va instal·lar també una exposició sobre la sèrie, on es mostrava vestuari, attrezzo (com les tifes de plàstic que les Teresines van haver de preparar pels Sants Innocents) i també alguns secrets del seu rodatge. Entre aquests, que l'escenografia no era en un plató, sinó en unes oficines de TV3 i que les rajoles hidràuliques que cobrien el terra eren en realitat fotocòpies en color de fotos de rajoles, que es van encolar a trossos de cartró per després enganxar-los a terra.

Els 1.100 espectadors previstos a la marató van aconseguir l'entrada dimecres passat després de fer una llarga cua que es va començar a formar a primera hora del matí.

Un dels avantatges és que l'entrada era «transferible» i es podia passar a una altra persona. D'aquesta manera es podien aprofitar totes les butaques disponibles, seguint una mica la filosofia «d'aprofitar-ho tot» de les Teresines.