El Govern ha nomenat aquest dimarts Rosa Núria Aleixandre presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona. Nascuda a Barcelona l'any 1949, Aleixandre és Llicenciada en Farmàcia, especialista en anàlisis clíniques, per la Universitat de Barcelona i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de Girona. També és cap del Servei del Laboratori Clínic ICS-Girona. Aleixandre ha dirigit i participat en diferents projectes d´investigació i ha desenvolupat una intensa activitat en l´àmbit de la transferència de tecnologia amb empreses i administracions.

També té experiència docent a la Universitat de Girona, on ha format part, entre d´altres responsabilitats, del Consell de tutors per als programes de doctorat de ciències. És membre fundadora de l´Associació Catalana de Bioanàlisis Clíniques, cofundadora del Grup de Recerca Oncològica de Girona, membre de l´Agrupació Catalana de Ciències Mèdiques de Girona i acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

En el vessant institucional, Aleixandre va ser senadora entre els anys 2004 i 2011. L´abril del 2013 va ser nomenada presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona, càrrec que ara ha renovat.