La seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya va inaugurar ahir l'exposició Disset mirades a dotze mesos, una selecció de les 148 imatges que es van presentar a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

La mostra es pot visitar fins al 30 de juny. Després, passarà a integrar-se al programa d'exposicions itinerants de la Diputació de Girona.

L'exposició està integrada per vint-i-quatre imatges seleccionades d'entre els 43 treballs (molts d'ells sèries) presentats a l'apartat de fotografia dels premis.

Disset professionals, cadascun amb la seva particular mirada, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats de l'any 2016, però també permeten redescobrir moments aparentment insignificants, que podrien haver-se perdut en el dia a dia si no fos perquè un fotoperiodista va fixar-s'hi.

Al costat de l'èpica de la lluita d'un membre de l'ADF contra les flames d'un incendi forestal, hi ha trossets de vida a les Fires de Girona, o la brutalitat d'un accident a la carretera, en contrast amb la placidesa dels Aiguamolls de l'Empordà, el color de les festes populars o la plasticitat del circ.