La periodista musical Mònica Pagès Santacana va presentar ahir a la Llibreria 22 de Girona el seu llibre Alicia de Larrocha. Notas para un genio, que és la biografia de la pianista barcelonina Alicia de Larrocha, desapareguda l'any 2009. L'acte de presentació d'aquesta obra d'Alba Editorial va comptar amb la participació del crític Oriol Ponsatí Murlà.

Mònica Pagès va comptar a l'hora d'escriure el llibre amb la col·laboració d'Alicia Torra, filla d'Alicia de Larrocha. Alicia Torra preserva el llegat de la seva mare i s'encarrega de l'Arxiu Documental Alicia de Larrocha, un fons històric que conté documentació, fotografíes, records, apunts, partitures, cartes personals, programes de mà de concerts, retalls de diaris i critiques de la vida personal i professional de la pianista, considerada ambaixadora internacional de la música clàssica espanyola arreu del món, des dels Estats Units fins a Japó.

El llibre conté 180 fotografies que il·lustren la vida de la pianista i un CD amb 12 peces inèdites, tot cedit des de l'Arxiu Alicia de Larrocha. El pròleg està escrit pel cèlebre pianista, director d'orquestra i compositor André Previn, a qui l'unia una gran amistat des de la primera vegada que van tocar junts, el 1970.

Alba Editorial ha apostat per una biografia que és una important passejada històrica pel món de la música clàssica, teatres, orquestres, compositors, òperes, cantants i mùsics, des d'Enric Granados fins al gironí Xavier Montsalvatge, passant per Victòria dels Àngels, Montserrat Caballé o Frederic Mompou.