El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar ahir des de Madrid que el govern espanyol «sempre acata les sentències judicials», però va advertir que el cas de Sixena és «molt controvertit».

Ho va dir en resposta a preguntes de periodistes sobre la providència emesa dimecres pel jutge substitut del jutjat 1 d'Osca, en què requereix al ministre que doni compliment a les resolucions judicials provisionals per al lliurament a l'Aragó de les 44 obres d'art en litigi que segueixen al Museu de Lleida.

El jutjat d'Osca s'empara en l'article 155 que estableix que el ministre és l'actual responsable provisional de Cultura de la Generalitat.

«El govern sempre acata les sentències judicials però s'han d'estudiar les circumstàncies perquè és un cas molt controvertit entre dues comunitats autònomes», va declarar.

Méndez de Vigo va confirmar que ahir va rebre la providència i va assegurar que l'estan estudiant «com ho faig tot, amb diligència i deteniment», segons va explicar als periodistes.