Julia Kleiter, memorable i única

La soprano porta a Vilabertran un repertori de cançons de Mendelssohn, Clara Schumann, Brahms i Mahler

Kleiter i Drake a la Schubertíada.

Kleiter i Drake a la Schubertíada. / Sílvia Pujalte

Xavier Paset

Julia Kleiter, soprano. Julius Drake, piano. Schubertíada de Vilabertran. Canònica de Sta. Maria

Julia Kleiter, amb veu alada, es va endur l'ovació sincera i emocionada de tot el públic de la Schubertíada de Vilabertran després d'un recital lluminós i memorable. Amb un repertori de cançons de Mendelssohn, Clara Schumann, Brahms, Korngold i Mahler va demostrar el més gran dels oficis amb un repertori de recurssos vocals envejable i sobretot un control tècnic que li permet reportar l'emoció de cada peça amb una autoritat inqüestionable.

La línia vocal ponderada i impecable per recórrer els espais d'unes partitures molt complexes que va defensar dalt de l'escenari amb rigor i, val a dir, amb una entrega i esforços totals.

Des del primer minut va anar desgranant  i destil·lant tota l'essència dels fruits saborosos continguts en aquestes obres acompanyada d'un grandíssim Julius Drake d'admirable toc pianístic.

És en la profunditat de les seves interpretacions on retrobem el sentit únic del món del lieder amb la subtilitat i la veritat amb què les van escriure els grans mestres partint de poesies extraordinàries.

Per reportar l'ànima humana en el sentit més purament romàntic cal escoltar Julia Kleiter. Que torni en totes i cadascuna de les futures edicions, siusplau. Qui vulgui conèixer com es pot cantar amb mestria i l'emoció més pura ho té en la veu d'aquesta soprano extraordinària que a Vilabertran estava en estat de gràcia -tot això mercès a un treball musical de gran calat artístic. No es pot fer millor.

Subscriu-te per seguir llegint