Cotec, fabricant de tancaments d'alumini i PVC amb planta a Riudellots de la Selva, acabarà tancant la fàbrica i deixarà al carrer els més de ciquanta empleats que actualment hi treballen.

L'empresa va presentar concurs de creditors el febrer de l'any passat. Davant la impossibilitat de generar recursos per afrontar l'elevat deute de la companyia, l'administrador concursal ha sol·licitat el cessament de l'activitat. A la pràctica, això suposarà la liquidació de la companyia si és que a última hora no apareix algun inversor disposat a comprar-la. L'elevat deute de la companyia i la crisi del sector de la construcció, fa improbable que surti un comprador que permeti salvar l'activitat.

El comitè d'empresa va tenir ahir la primera reunió amb els administradors de la companyia per negociar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà l'extinció de tots els contractes de la companyia. Tot i que el període de negociació és d'un mes, la situació de l'empresa i la conjuntura econòmica dificultaran la obtenció d'una indemnització que superi el mínim legal (20 dies de salari per any treballat).

Cotec va ser fundada el 1987 a Cassà de la Selva i, gràcies al boom immobiliari ,va experimentar un gran creixement que va portar-la a edificar unes instal·lacions d'1.000 metres quadrats al polígon de Riudellots de la Selva. Després de presentar el concurs de creditors a principis de 2009, va presentar diversos ERO, per retallar una plantilla que superava el centenar de treballadors.