Els paquets de banda ampla i veu de velocitat mitjana (de 2 a 10 megues) són un 21,2% més cars a Espanya enfront de la mitjana de les millors ofertes europees, segons la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). D'acord amb l'informe de l'organisme (amb dades de juny de 2010 en els diferents països de la UE-27), la millor oferta en aquesta velocitat, on estan el 60% de les línies a Espanya, és de 32 euros ajustats per paritat de poder adquisitiu (PPP), mentre que la mitjana europea és de 26,4 euros. Respecte als preus de Telefónica respecte a altres operadors històrics (Deutsche Telekom, KPN, BT, Eircom o Telecom Italia), la millor oferta en el cas de l'espanyol de banda ampla més veu en el tram de velocitat mitjana és un 84,6% més cara que la mitjana de les millors ofertes a Europa.

Les ofertes de velocitat mitjana aglutinen el 60% del total de les línies europees. A Espanya, la millor oferta es pot contractar per 32 euros PPP, mentre que la mitjana europea és de 26,4 euros PPP, és a dir més de cinc euros més barata. Al prendre com a referència les velocitats superiors a 10 Mb/s, la millor oferta comercialitzada al mercat espanyol (36,3 euros PPP) és un 28,7% superior a la mitjana de les millors ofertes de la UE (28,2 euros PPP). Aquest segment aglutina ja el 31,5% del total de paquets de banda ampla i veu a Espanya.

Segons la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), respecte als paquets de banda ampla i veu de velocitat baixa (de 144 kB a 2 Mb), que suposen només el 8,5% de les línies contrac?tades a Espanya, són un 10,3% més cares respecte a la mitjana de les millors ofertes de la UE-27.

Una oferta "deficient"

L'Associació General de Consumidors (Asgeco) va lamentar que la liberalització del sector de telecomunicacions a Espanya ha desembocat en "una deficient oferta" de mercat que es tradueix en l'"elevadíssim" nombre de reclamacions que cada dia interposen els usuaris a les operadores.