CCOO ha anunciat aquest dijous amb motiu de l'operació de 'la Caixa' que hi donarà suport si l'entitat manté el seu compromís social, si hi ha garantia de control per part dels òrgans de govern de l'entitat i si hi ha garantia de l'ocupació i les condicions laborals de la plantilla. 'La Caixa', Criteria Caixacorp i Microbank han anunciat aquest dijous al vespre la conversió en banc de l'entitat d'estalvis i el traspàs del negoci bancari de 'La Caixa' a Criteria, que ara passarà a anomenar-se Caixabank. L'entitat ja ha assegurat que Caixabank mantindrà l'Obra Social de La Caixa, la qual comptarà amb els mateixos recursos. Segons CCOO, això permetrà que l'entitat 'segueixi sent el que és avui'.

Amb motiu de la conversió de Criteria en Citibank a través d'una operació de 'la Caixa', el sindicat CCOO ha volgut advertir aquest dijous l'entitat que no comptarà amb el seu suport si no es compleixen un seguit de requisits, el primer dels quals és el manteniment del seu compromís social a través de l'activitat financera mitjançant el desenvoupament econòmic del territori, el suport al teixit empresarial i la lluita contra l'exclusió financera i també a través de l'Obra Social. Precisament l'entitat ja ha confirmat que es mantindrà l'Obra Social de 'la Caixa', que comptarà amb els mateixos recursos i segons el Grup 'La Caixa' amb una 'estrctura financera més sòlida que garanteix la seva sostenibilitat i creixement' en un context de crisi i a llarg termini.

CCOO també demana una garantir de control per part dels Òrgans de Govern 'en tot moment i en qualsevol lloc on estiguin en joc els interessos de l'entitat'. En aquest sentit, exigeix que s'asseguri una majoria àmplia en el Consell d'Administració del Banc que garanteixi que 'la Caixa' prengui totes les decisions estratègiques. Al seu torn, també que es garanteixi l'ocupació i les condicions laborals de la plantilla present i futura amb la pertinença al Conveni Col·lectiu de les Caixes d'Estalvis.

El grup assegura que Citibank naixerà amb 5.409 oficines i uns 27.000 empleats, la menor taxa de morositat, amb un 3,71%, la millor cobertura, amb un 70%, i el millor core capital, amb el 10,9%.

Segons CCOO, el compliment d'aquests requisits permetrà 'iniciar aquesta nova etapa amb l'objectiu que 'la Caixa' segueixi sent en essència el que és avui, tant pel que fa a la seva propietat com a la serva funció i model social, així com el seu compromís amb el desenvolupament econòmic del territori'.