La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va avançar que el Govern espera tancar per a final d'any un acord amb els agents socials, la Conferència Episcopal i les comunitats autònomes per traslladar alguns dels festius que cauen entre setmana a dilluns, el que implicaria una reducció dels anomenats "ponts", per fer "més eficaç" el calendari laboral.

S'estan desenvolupant negociacions "a tres bandes" per a tancar aquest acord, fonamentalment des del ministeri d'Ocupació.

La vicepresidenta del Govern va assenyalar que aquests canvis han d'introduir-se de la manera "més ordenada possible", per al que, va afegir, beneficiarà la disposició dels festius al calendari per a 2013.

Al 2013 "són poques les festes que cauen entre setmana", va recordar per afegir que, per tant, el calendari per a aquest any "ve ordenat pel seu compte, excepte en el cas d'alguna festivitat de naturalesa autonòmica".

Aquesta circumstància permetrà treballar "en profunditat" en aquest acord i poder fer "una reforma de calat", va afegir la vicepresidenta, suggerint així que tot canvi entraria en vigor per al calendari laboral de 2014.

Per la seva part, patronal i sindicats ja van tancar un acord durant les negociacions a les quals els va instar el president del Govern, Mariano Rajoy, el gener del 2012, abans d'aprovar la reforma laboral, per traslladar a dilluns les festivitats de l'Assumpció (15 d'agost), Tots els Sants (1 de novembre) i la Constitució (6 de desembre).

Sobre les negociacions a les quals va al·ludir la vicepresidenta del Govern, fonts sindicals van apuntar que l'Executiu no s'ha posat en contacte encara amb les centrals per tractar aquesta reforma del calendari laboral, i s'han remès a aquell acord assolitamb la patronal.

Per la seva part, la Conferència Episcopal ve assegurant que no s'"avançarà esdeveniments ni donarà una resposta" fins que no hagi propostes concretes sobre la reforma plantejada pel Govern.

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va demanar que es mantinguin els festius del 6 de gener, 24 de juny i 26 de desembre. A més, va apuntar que cal contemplar la possibilitat de poder moure els festius "cap a dilluns, mai cap a divendres".