Mor Edward Hugh, l´economista establert a l´Empordà que va advertir de la crisi a l´eurozona

Va morir ahir a Girona a l'edat de 67 anys víctima d'un càncer - The New York Times el va qualificar de «profeta del cataclisme de la zona euro» perquè va anticipar els problemes econòmics europeus

30.12.2015 | 11:23
Edward Hugh
Edward Hugh

L'economista britànic Edward Hugh, conegut com "el profeta del cataclisme de la zona euro" i establert a la localitat de les Escaules (Alt Empordà), va morir ahir a l'edat de 67 anys a l'Hospital Josep Trueta de Girona a causa d'un càncer.

Hugh es va instal·lar a Catalunya en la dècada dels 90 i va ser considerat pel diari The New York Times "el profeta del cataclisme de la zona euro", ja que va ser un dels primers que va preveure i va advertir sobre la crisi econòmica.

L'economista, que ahir mateix complia 67 anys, va néixer a Liverpool i va estudiar Economia a la London School of Economics, encara que li va atreure més la filosofia, la ciència, la sociologia i la literatura.

En els anys 90 es va instal·lar a les Escaules, a l'Alt Empordà, des d'on es dedicava a la investigació i a la macroeconomia i escrivia en diversos blogs sobre actualitat econòmica, a més de col·laborar amb diferents mitjans de comunicació, entre ells Diari de Girona.

Tal era el seu reconeixement internacional, que fins al Fons Monetari Internacional (FMI) li havia sol·licitat diverses vegades que assistís a fòrums d'anàlisis sobre l'economia espanyola entre els anys 2009 i 2012.

També l'any 2014 va escriure el llibre "Adios a la crisis?", on abordava temes com la crisi demogràfica, una de les seves especialitats, i pronosticava llargs anys d'estancament, desocupació i marginació social si no es prenien mesures, moltes de les quals van ser titllades d'impopulars.

En els seus últims anys, a més d'impartir classes d'anglès als habitants de les Escaules, oferia conferències i seminaris per tot Europa i formava part del panell d'analistes associats al prestigiós economista Nouriel Roubini.

Prestigiosos economistes i amics del difunt, com Frances Coppola o Jonathan Tepper, entre d'altres, van mostrar ahir el seu condol a través de les xarxes socials per la pèrdua de Hugh.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema