CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a particulars per valor de 182,9 milions d'euros durant els mesos de gener a desembre de 2015. L'entitat financera ha dirigit aquests préstecs a clients particulars de les comarques gironines. Els 182,9 milions d'inversió creditícia representen un increment del 52% respecte el mateix període de l'any anterior.

L'increment més destacat en el finançament del client particular s'ha produït en els préstecs al consum, que de gener a desembre de 2015 van créixer 69,3 milions d'euros a les comarques gironines, el que representa un augment del 64% respecte al mateix període de l'any anterior.

Noves hipoteques

Destaca també l'evolució dels préstecs hipotecaris durant el mateix període. De gener a desembre de 2015 es van formalitzar noves operacions per valor de 113,6 milions d'euros a les comarques gironines, xifra un 45% superior a les operacions tancades durant l'any anterior.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, la millora de l'economia malgrat un entorn complex. Masana destaca que s'ha produït una clara recuperació del nou crèdit i es mostra esperançat en que es mantingui una inèrcia positiva que impulsi el creixement del consum i la inversió.

CaixaBank, entitat líder a l'Estat amb una quota de penetració de particulars del 28,3%, disposa a les comarques gironines de més de 528.000 clients particulars, als quals dóna servei des d'una xarxa de 150 oficines a més dels canals online i de banca mòbil. La ciutat de Girona acull una de les tres oficines nou model inaugurades a Catalunya, des de la qual es desenvolupa un model de relació amb els clients que fomenta la innovació, la transparència i la proximitat.

El servei de CaixaBank a la demarcació es completa amb el centre de Banca Privada i els centres d'empreses de Girona i Girona-Nord, aquest darrer ubicat a Figueres.