La candidata de Ciutadans a la Generalitat de Catalunya, Inés Arrimadas, va criticar ahir que el cap de llista del PSC, Miquel Iceta, vulgui «ser president costi el que costi», així com els seus «vetos» a la formació taronja amb el «no i no», però confia en què a «l'hora de la veritat» se situï al costat de Cs.

En declaracions a la carpa que Ciutadans va instal·lar a la plaça Universitat de Barcelona, Arrimadas va redoblar les seves crítiques cap al candidat socialista en l'últim dia de la campanya electoral de les eleccions catalanes del 21 de desembre.

«El senyor Iceta s'ha passat tota la campanya vetant Ciutadans, vetant l'acord. Ha estat tota la campanya instal·lat en el no és no, i només en el sí a ser ell president costi el que costi. Crec que hi ha molts socialistes que no entenen el veto constant d'Iceta a Cs», va dir Arrimadas.

La candidata al Parlament va reiterar que Ciutadans aposta per l'acord entre els partits constitucionalistes perquè hi hagi un «canvi» a Catalunya i, en aquest sentit, va dir a Iceta que «l'important no és qui tingui la cadira presidenciable».

Per això, Arrimadas confia en què el PSC, «a l'hora de veritat», estigui «del costat de Ciutadans» i Iceta «no intenti ser president costi el que costi».

Una vegada més, la candidata de la formació taronja va cridar a la mobilització a les eleccions «especials i decisives» del 21-D, perquè la victòria pot dependre «d'un grapat de vots». «Que ningú es quedi a casa», va demanar Arrimadas.

La líder de Cs a Catalunya va dir que hi ha dues opcions: o «allargar el procés» de Puigdemont i Junqueras, o bé configurar una alternativa de govern liderada per Ciutadans amb un «govern del seny, de la reconciliació i de la prosperitat econòmica». En aquest context, va avisar que el «procés no ha fet tot el mal que pot fer», ja que quatres anys més de procés sobiranista poden segons el seu parer agreujar les conseqüències socials, polítiques i econòmiques.

Arrimadas va assegurar que no li consta que s'hagin utilitzat dades personals per demanar el vot a través de correus electrònics, tal com es va denunciar dilluns a la nit a través de les xarxes socials.

La líder de Cs també es va referir als expedients que s'han obert a Junqueras i Sànchez per haver enregistrat missatges i atès, en el cas del candidat d'ERC, una entrevista per la ràdio. Arrimadas va reiterar que «respecta les resolucions judicials» afegint que cal que tots els polítics tinguin els mateixos drets i obligacions que la resta de les persones.

La candidata va respondre a les crítiques que Marta Rovira, candidata d'ERC, va fer durant el debat de TV3, i va ironitzar que Rovira assegura «viure en una república» i per tant, les seves paraules s'han d'agafar «amb precaució».