El candidat del PSC a la presidència, Miquel Iceta, va admetre que els resultats del seu partit no són els que esperaven tot i haver millorat resultats i va recordar als partits independentistes que "s'ha de descartar la via unilateral i il·legal".

Des de la seu central del PSC a Barcelona, Iceta va felicitar Arrimadas, la candidata de Ciutadans i guanyadora de les eleccions, "per la seva victòria en escons i en vots".

El PSC ha guanyat un escó respecte a les eleccions del 2015, amb un total de 17, que Iceta va celebrar però va dir que "aquests resultats no són els que perseguíem: no hem aconseguit una majoria alternativa al bloc independentista, ni hem aconseguit convertir-nos en el pal de paller d'aquesta alternativa", va afirmar.

A les eleccions del 27 de setembre del 2015, el PSC de Miquel Iceta va aconseguir 16 escons, amb 523.283 vots (12,72 %), quatre menys que el 2012, quan va sumar 20 escons i 524.707 vots (14,43 %). Per primer cop des del 1999 el PSC ha aconseguit millorar resultats.

Iceta va voler apuntar que la majoria independentista s'ha vist« matisada" en escons i "novament no ha assolit la majoria de vots emesos".

A més va afegir que aquesta majoria parlamentària habilita a formar investir un president i formar govern però va dir que tots dos "han d'actuar en el marc de la legalitat i constitucional i estatutària vigent".

Un fet que, segons el seu parer, "hauria de marcar la legislatura", ja que "la majoria parlamentària habilita a investir un president i un Govern que han d'actuar en el marc de la legalitat constitucional i estatutària vigent" i obliguen, va advertir, "a descartar de forma rotunda la via unilateral i il·legal que tant ha perjudicat les institucions i el país".

Per a Iceta, "la solució no es troba en l'immobilisme o la independència", per això el seu partit seguirà "compromès en la recerca de solucions acordades que es tradueixin en una millora de l'autogovern i el finançament", així com que els dos governs "dialoguin en el marc de la llei".

Finalment, va posar a "disposició" el seu grup parlamentari per "impulsar la posada en marxa del Parlament i el necessari diàleg per enfrontar la solució del problema"

Alta participació

Durant la jornada electora, el candidat del PSC el 21-D, el socialista va comparèixer acompanyat del secretari d'Organtizació i director de campanya, Salvador Illa; la número dos per Barcelona, Eva Granados; el número tres, Ramón Espadaler; el secretari de Polítiques Municipals, Jaume Collboni, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

Ho va fer en primer lloc per agrair a la ciutadania el desenvolupament d'una jornada electoral "exemplar" en què s'ha produït la participació "més alta de la història" en unes eleccions al Parlament.