"De la mateixa manera que no ens vam deixar enganyar per la Constitució del 78 ni per l'Estatut cepillado per Alfonso Guerra, tampoc no ens deixarem enganyar ara per la promesa d'un referèndum impossible!". El president d'ERC, Oriol Junqueras, va carregar dissabte contra En Comú-Podem en el míting central de campanya. Al Pavelló Itàlia de la Fira de Barcelona i davant de prop d'un miler de persones, el líder republicà va reclamar als líders de l'esquerra alternativa que actuïn de forma "rigorosa" i no expliquin "fantasies" que mai arribaran. "Els contes els expliquem nosaltres als nostres fills.

No volem que ens expliquin un conte en el qual el llop ferotge es convertirà en bo u ens permetrà fer allò que no ens ha permès mai", va exclamar. Junqueras també va recalcatr que mai es rendiran ni es deixaran "intimidar" tot i les amenaces que arribin des de Madrid.

Rufian Skywalker

D'altra banda, ERC va estrenar ahir un nou vídeo electoral per a l'actual campanya en què s'evoca un imaginari episodi de "Star Wars" (La Guerra de les Galàxies) en què apareixen en dibuixos animats els principals candidats enfrontant a l'Imperi ia la seva "Estrella de la Mort". El dolent de la pel·lícula, Darth Vader , apareix encarnant a José María Aznar i l'Emperador a Mariano Rajoy i José Manuel García Margallo, mentre que Gabriel Rufián, número u de la llista d'ERC, es presenta amb la barba de Luke Skywalker.

El consorci sanitari

Finalment, el cap de llista d'ERC al Congrés per Lleida, Xavier Eritjava assegurar que és partidari de prioritzar en aquests moments a Catalunya un pla de xoc contra la pobresa i "frenar" el debat sobre temes com ara el model educatiu o el consorci sanitari de Lleida "que només té sentit reprendre, si convé, o reenfocar-lo més endavant en funció de com vulguem enfocar la nova república". Des de Badalona i en una clara referència a l'eslògan que va fer servir Xavier García Albiol en les passades eleccions municipals, ERC va fer una crida a "netejar" el país del "racisme" del PP en les properes eleccions generals. Ho va dir el candidat suplent al Senat dels republicans, Robert Masih.