El candidat de C's a la presidència del govern espanyol a les properes eleccions al Congrés, Albert Rivera, va reptar ahir CDC i ERC a "comptar vots" el 26-J per comprovar el suport real independentista a Catalunya. "Anem a comptar vots, a saber quant sumen Convergència i Esquerra per saber si la independència és majoria o bé si cada cop tenen menys vots", va etzibar des de la plaça Major de Nou Barris, en un míting amb prop de 500 persones.

Rivera es va mostrar d'allò més convençut que els que reivindiquen "regeneració" i "reformes" a l'Estat obtindran millors resultats que no pas els sobiranistes. No obstant això, va cridar a demostrar-ho a les urnes per deixar els "comptes clars" a tots aquells que volen la secessió i demanen el referèndum, va insistir. Rivera dóna per fet que l'opció secessionista no és, ni de bon tros, majoritària a Catalunya i que ha perdut pistonada els darrers temps. Per això, va cridar els electors contraris a la independència a demostrar el proper 26 de juny a les urnes que volen seguir sent part d'Espanya. Sobretot per deixar-ho clar als sobiranistes i als que "s'inventen referèndums", va dir.

"Tenim un repte el proper 26-J: demostrar a les urnes que som més els catalans que volem reformar Espanya que els que volen trencar-la", va emfatitzar.

Una intervenció inesperada

Un home, amb crits d'"independència", i dues persones més lluint pancartes a favor de la secessió van interrompre sobtadament l'acte d'ahir. Un home vinculat a Arran va interrompre el míting de C's cridant consignes a favor de la independència i llençant a l'aire octavetes que cridaven a l'abstenció a les eleccions del proper 26-J.

El líder "taronja" va rebutjar aquesta mena de manifestacions, que va comparar amb les "amenaces de mort" que va rebre i les pintades que han fet a casa dels seus pares, segons va dir. "Els que no respecten la llibertat tenen un problema, nosaltres estimem la llibertat", va assegurar.