El líder del PP, Mariano Rajoy, va destacar que Espanya "no és una tertúlia monumental" ni una "tertúlia massiva" i cal conèixer i prioritzar el que li interessa a la gent, i els seus desitjos, i "aquí està el PP per fer-ho". A més, va carregar contra els líders dels nous partits en assenyalar que "alguns no han deixat de trepitjar moqueta en la seva vida i no s'han assabentat dels problemes dels ciutadans". "No és el nostre cas", va postil·lar.

Rajoy va participar a Saragossa en un míting en què va insistir a demanar als altres partits que si després del 26 de juny no hi ha un acord per formar govern "es respecti la voluntat de la gent" i que sigui per tant "el partit que tingui més vots i guanyi les eleccions" el que formi govern, perquè no s'hagin de repetir els comicis.

En aquest acte -el més multitudinari de la campanya del PP fins ara, amb 2.500 assistents, segons el partit- el cap de l'Executiu en funcions va assegurar que no pensa en aquesta campanya treure "cap conill del barret de copa" perquè l'"únic" que prometrà és "seguir fent" el que ha fet fins ara i mantenir les mateixes polítiques.

Sí que va recordar en qualsevol cas de forma implícita una de les promeses del seu programa, la baixada de l'IRPF i altres tributs, quan va considerar que apujar impostos és "un enorme error" que "no ajuda en absolut a consolidar la recuperació i seguir creant ocupació".

Rajoy va clausurar un acte en el qual la presidenta del PP aragonès, Luisa Fernanda Rudi, va començar la seva intervenció destacant que si alguna cosa ha definit el líder del PP en aquests últims mesos ha estat la seva "coherència" en oferir la gran coalició. Va demanar a tots els "populars" que s'adrecin a aquest trenta per cent d'indecisos de què parlen les enquestes explicant-los que davant de la coherència del PP i de Rajoy només hi ha la "intransigència" del PSOE i de Pedro Sánchez, "la demagògia i la disfressa d'ideologia" de Podem i Pablo Iglesias i la "incoherència i la bel·ligerància amb el PP" de Ciutadans i Albert Rivera. Rudi va destacar en el seu discurs la seva "preocupació per Espanya".

Per part seva, el vicesecretari general del Partit Popular, Javier Maroto, va assenyalar a Ceuta que votar el proper dia 26 de juny al PSOE que lidera Pedro Sánchez és el mateix que votar "incertesa".

Maroto va efectuar aquesta consideració durant un acte celebrat a la seu del PP de Ceuta amb motiu d'una visita oficial a la ciutat que es va iniciar amb un recorregut per la planta dessaladora i que va finalitzar amb un dinar amb simpatitzants i militants.

Maroto va traslladar als militants de Ceuta que votar per Pedro Sánchez "és votar incertesa, ja que no se sap si donarà suport a Podem per fer president del Govern Pablo Iglesias o apostarà per la moderació del PP".

En la seva intervenció va elogiar el president de la ciutat autònoma, Juan Jesús Vives, del qual va afirmar que "quan se surt amb ell al carrer cal fer-ho amb molt de temps perquè són moltes les persones que s'aturen per comentar-te les seves impressions".

Maroto va estar precedit en la seva intervenció pel president de Ceuta, qui va destacar la vital importància de crear ocupació, ja que "són molts els espanyols que necessiten treballar i amb l'ocupació s'aconsegueix el manteniment de les pensions, l'educació o la sanitat".