El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, no preveu donar suport al líder de Podem, Pablo Iglesias, com a president del Govern en el cas que els socialistes quedin tercers per darrere de Units Podem, en considerar que el referèndum català i el seu pla econòmic són un obstacle insalvable. Sánchez es va col·locar per primera vegada en l'hipotètic escenari que el PSOE quedi tercer en les eleccions del 26 de juny i de la decisió que el seu partit adoptaria davant del PP i Units Podem.

"No donaré suport al Govern del PP i Iglesias no serà president", va sentenciar el candidat del PSOE el dia en què es van publicar les últimes enquestes, que reafirmen el sorpasso d'Units Podem en escons i vots.

Després d'insistir que no donarà suport a ni per activa, ni per passiva, a la reelecció de Mariano Rajoy, ni de cap altre candidat del PP, va anticipar que no té disposició d'investir Iglesias com a president com a conseqüència d'algunes de les seves principals propostes.

"No donarem suport a cap govern que fragmenti la sobirania nacional d'Espanya i no acceptarem cap govern que qüestioni la viabilitat econòmica i social del nostre estat del benestar i de l'incipient creixement econòmic del qual ara estem gaudint", va afirmar Sánchez, qui va destacar que Units Podem "no compleix" cap dels dos punts. Sánchez va reduir la seva agenda d'ahir a un sol acte, celebrat al barri madrileny de Vallecas.