Els sectors nàutic, d´activitats d´oci, d´allotjament i de restauració de l´Escala s´han unit, amb la coordinació de l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic, per oferir un cap de setmana a preus 2x1. D´aquesta manera es vol crear un atractiu per donar a conèixer la població i la seva oferta just abans de la temporada alta -el cap de setmana de l´1 i 2 de juny.

Es fa una especial incidència amb les activitats nàutiques i d´oci amb una trentena de possibilitats entre les quals escollir, des de la vela o el caiac a les excursions a cavall o amb bicicleta, passant pel windsurf, el submarinisme, el paddle surf o les rutes en vaixell. En totes elles, l´usuari pot anar-hi acompanyat d´una altra persona i pagar només el preu d´una.

El sector de l´allotjament, per la seva banda, també fa ofertes especials aquest cap de setmana, per tal de promoure el màxim possible que els visitants atrets pel 2x1 passin els dos dies a l´Escala. En aquest cas, l´oferta és variada, ja que hi ha establiments que ofereixen dues nits a preu d´una i d´altres que opten per oferir 2x1 aplicats a una sola nit. Hi ha un total de 14 establiments que s´han adherit a aquesta iniciativa.

Durant el cap de setmana també hi haurà una desena de restaurants que oferiran menús especials a preus reduïts.

Per gairebé totes les ofertes de l´Escala 2x1 cal haver fet reserva prèvia, a través dels propis establiments i empreses participants. Tota la informació es pot trobar al web de l´esdeveniment www.lescala2x1.cat.

La voluntat dels organitzadors és consolidar accions fora de temporada que uneixin el sector públic i privat per tal de promocionar l´àmplia oferta local durant tot l´any.