La Generalitat, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i l'empresa Nestlé estan col·laborant en l'aplicació de programes de formació, contractació i millora de l'ocupació de persones en atur. Recentment , la companyia agroalimentària va demanar la col·laboració del SOC per preseleccionar vint joves amb formació d'electromecànica per treballar a la seva fàbrica de Girona. D'entre ells, Nestlé n'escollirà cinc que faran formació dual a Alemanya a partir de setembre a les fàbriques de Singen, Mainz i Hamburg. La selecció ha començat aquest divendres amb una sessió informativa, els aspirants tenen entre 18 i 25 anys i saben anglès i alemany.

Després de les presentacions, l'empresa Nestlé ha mantingut entrevistes personalitzades amb els vint joves preseleccionats pel SOC de cara a contractar-ne cinc que, segons els seus perfils, s'ajustin més a les seves necessitats, i que faran la formació dual a Alemanya a partir del mes de setembre.

Prèviament, els cinc seleccionats per l'empresa, tindran un contracte de treball de tres mesos a la fàbrica de Nestlé a Girona i realitzaran un curs de 400 hores d'alemany que començarà el mes de març.

Aquesta acció de Nestlé s'emmarca en una iniciativa de l'empresa Nestlé per a promoure la incorporació dels joves al món del treball.

El Servei d'Ocupació de Catalunya, amb el suport de l'Àrea de Serveis a l'Empresa, col·labora amb Nestlé des de l'any 2010 facilitant-li informació i assessorament.

En el marc de la Xarxa d'Empreses amb Compromís-creada pel Departament d'Empresa i Ocupació-, Nestlé ha engegat dues actuacions "Posa't en valor amb Nestlé" i "Coneix a fons la fàbrica Nestlé Girona", que ha permès que persones aturades coneguin de primera mà quines són les necessitats de personal de l'empresa i com ser un bon candidat per treballar-hi.