La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperança Aguirre, va assegurar que "la corrupció és consubstancial a les institucions" i va aclarir que "l'important no és que es produeixi, sinó el que es fa per evitar-la". A més, va negar que es produïssin seguiments a membres de la política regional, en relació amb els presumptes espionatges, entre d'altres, al vicealcalde de Madrid, Manuel Cobo.

En el dia de la Comunitat de Madrid, Aguirre va declarar que "encara que els pesi als meus adversaris, en els milers de folis del sumari el meu nom només apareix una vegada i és per insultar-me i dir que els impedia fer els seus negocis. Això és el que passa, i la gent ho sap perfectament, i jo he tallat tots els caps de tots aquells que poguessin estar presumptament implicats en això", va sentenciar. Precisament, en conèixer les dades d'una enquesta de Metroscopia publicada pel diari El País en la qual apareix com la política madrilenya amb millor valoració, Aguirre va assenyalar que a aquesta mena de valoracions "no els dono molta importància, ja que depenen molt d'aquells als quals no agrades, que et posen un zero en comptes d'un 4,5". "Això no són circumscripcions uninominals com a Anglaterra, on es vota la persona, sinó que aquí es vota al partit", va explicar.

"Moltes maneres de cobrar"

Aguire també va fer referència ahir a la polèmica sobre els béns patrimonials del president del Congrés, José Bono, i va manifestar que que, sense arribar a robar, existeix "una manera de cobrar que no és tot com sembla de legítima" i que fa que els polítics estiguin més obligats que ningú a demostrar "que no ens hem enriquit durant el nostre pas pel càrrec".

La presidenta va exigir a Bono que aclareixi si això és cert i que expliqui, "com hem de fer tots els polítics, quin era el seu patrimoni quan va arribar, quin és ara i aquestes diferències, si s'han produït -que ho desconec-, d'on surten". "Els polítics no som ciutadans particulars; som els administradors dels béns dels ciutadans que ens exigeixen que demostrem que no ens hem enriquit al llarg del nostre pas pel càrrec", va assenyalar Aguirre.

Finalment, sobre l'absència d'algunes primeres figures del PP en el dia de la Comunitat, la presència de la qual estava confirmada, Aguirre va assegurar sentir-se "en tot moment recolzada" pel seu partit en la recepció celebrada ahir al matí a la seu del Govern regional de Madrid.