La Casa del Rei preveu reduir el seu pressupost per 2011 entre un 7 i un 9 per cent en relació amb les partides aprovades per al present any, segons han informat fonts del Palau de la Zarzuela.

El pla d'austeritat del Govern que implica que Ministeris i altres organismes i institucions redueixin els seus comptes l'any que ve per contribuir a la disminució del dèficit de l'Estat.

En aquesta línia, i a l'espera que es concreti la xifra exacta, la Casa del Rei discuteix que la disminució del seu pressupost oscil•larà entre un 7 i un 9 per cent respecte al de 2010.

Aquest any ha disposat de 8,9 milions d'euros, exactament la mateixa quantitat que va tenir per afrontar 2009 i que va suposar la congelació de la seva assignació constitucional per primera vegada en la Història.

Va ser la pròpia Casa del Rei la que abans de l'estiu de l'any passat va demanar expressament a la vicepresidenta segona i titular d'Economia, Elena Salgado, que no augmentés la seva partida en els pressupostos.

Les retribucions salarials de la Casa del Rei ja van patir també al juny una retallada d'entre un 7 i un 15 per cent de forma paral•lela a la rebaixa de sous aprovada pel Govern per als diversos nivells de l'Administració.

La Casa del Rei no està subjecta a la regulació retributiva de l'Administració, però des de fa molts anys s'aplica una política pressupostària d'acord amb la del conjunt dels organismes públics estatals.

La Llei de Pressupostos Generals de l'Estat estableix per a cada exercici una assignació global per a la Casa del Rei i correspon al Monarca distribuir lliurement el seu import, destinat a atendre les despeses de funcionament i de personal a càrrec directe d'aquesta institució, així com el sosteniment econòmic de la Família Reial.