La Junta de Castella-la Manxa va decidir suspendre definitivament les reunions previstes amb el Partit Popular per preparar i facilitar el traspàs de poders, fet pel qual només tornarà a reunir-se amb els populars quan la presidenta electa, María Dolores de Cospedal, hagi nomenat els consellers del seu Govern. Així ho va assegurar el conseller de Presidència i Administracions Públiques en funcions, Santiago Moreno, que va anunciar aquesta decisió després de de reunir-se amb els consellers de la Junta en funcions després que el PP generés "alarma social" assegurant que Castella-la Manxa estava en "fallida total".

En aquest sentit, el número tres del PSOE, Marcelino Iglesias, va acusar el PP d'una "deslleialtat sense límits" per criticar la situació econòmica d'algunes comunitats,tot afegint que es tracta d'una estratègia d'aquest partit per justificar les retallades que es proposa realitzar. Va considerar una imprudència i una irresponsabilitat posar en dubte les dades econòmiques de les comunitats quan Espanya està sent observada pels seus deutors i pel mercat

Per part seva, el president del PP, Mariano Rajoy, va convidar el Govern a parlar de la realitat dels comptes públics de les comunitats autònomes, en especial dels nivells de dèficit i de deute, "amb les veritats a sobre de la taula". Paral·lelament, el responsable d'economia del PP a Castella-la Manxa, Marcial Marín, va afirmar que aquesta comunitat, amb 6.758 milions, és la regió amb més deute i dèficit per tercer any consecutiu.