El rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS) va donar un ultimàtum de 48 hores al règim de Damasc per complir amb l'alto el foc i van amenaçar que si això no succeeix ells deixaran de respectar allò estipulat en el pla de pau del mediador internacional, Kofi Annan. Els rebels van exigir que en aquest termini, que conclou demà a les dotze del matí, les forces lleials al president sirià, Bashar al Assad, cessin tota forma de violència. Els insurgents van demanar, a més, la retirada de l'armament pesant de les ciutats, el subministrament d'ajuda humanitària, l'alliberament dels detinguts polítics i l'entrada dels mitjans de comunicació al país.

Cal destacar que més de 70 persones van morir dimarts a Síria, en la mateixa jornada en la qual l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan, visitava el país i s'entrevistava amb el president.

Paral·lelament, Rússia i Xina vetaran qualsevol iniciativa sobre una intervenció militar estrangera a Síria que sigui portada al Consell de Seguretat de l'ONU, van assegurar el viceministre d'Afers Estrangers rus, Guennadi Gatílov i el ministre d'Afers Estrangers xinès, Liu Weimin als seus respectius països.