Un espontani homenatge dels compostel·lans i dels nombrosos turistes que visiten la ciutat a les víctimes de l'accident del tren Alvia va començar a sembrar de flors la reixa d'accés a la catedral de Santiago des de primera hora de la tarda. En tot just uns minuts desenes de persones van dipositar flors a la reixa del temple, algunes de les quals acompanyades de missatges de record a les víctimes. "Perquè el vostre viatge no acaba aquí... Estem amb vosaltres", "No us oblidem", "Només mor qui no té qui el recordi", es llegia en alguns d'aquests missatges.

Els centenars de turistes que diàriament visiten el segon temple més important de la cristiandat van comprovar amb sorpresa aquest emotiu reconeixement i alguns preguntaven on es podien comprar flors per sumar-s'hi.

Durant tot el matí les concentracions silencioses per l'accident ferroviari van anar emmudint la Corunya en record de les víctimes.

L'Ajuntament va guardar cinc minuts de silenci a les portes del palau de María Silva en record de les víctimes.

Les concentracions silencioses en memòria de les víctimes, a les quals s'han sumat centenars de ciutadans, s'han estès per tota la comarca: Culleredo, Oleiros, Sada o Betanzos.

També centenars de veïns de Ferrol i Narón es van sumar a les concentracions municipals. Ferrol era l'estació final, l'última parada per a molts dels passatgers als quals s'esperava a l'andana de l'estació i que mai van arribar.