La Federació d'Educació de Comissions Obreres denunciarà la Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) a la Comissió i al Parlament europeus perquè considera que vulnera "drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola" i "convenis i acords internacionals". CCOO demanarà a la Comissió Europea que recorri la Lomce davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Europea i instarà el Parlament de la Unió Europea a que es pronunciï sobre la legitimitat del sindicat per portar la Lomce davant el Tribunal de Drets Humans.

L'organització també sol·licitarà a la Defensora del Poble, Soledat Becerril, que interposi un recurs d'inconstitucionalitat respecte parts del contingut de la llei perquè entén que viola fins a nou articles de la Constitució, com els drets a la igualtat i no discriminació, a l'educació o la llibertat sindical.

"La Lomce és una norma molt més centralista que altres anteriors aprovades pel Partit Popular, que sembla desconèixer l'existència del títol VIII de la Constitució i s'acosta més a les propostes uniformadores de ministres franquistes", va assegurar CCOO.

Per altra banda. el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va destacar que la Comissió Europea ha "aprovat i validat les estratègies" que el Govern està seguint en el programa Erasmus, per al que considera que s'ha trobat "la millor solució possible". Wert va destacar que "la contribució espanyola mitjançant el cofinançament amb càrrec als Pressupostos de l'Estat - i així serà també en aquest exercici-, és la més alta dels països de la UE".

Va afegir que, "evidentment, davant una situació com la que hi ha a Espanya amb exigències de consolidació fiscal com les que hi ha, mantenir el nombre de beneficiaris ha de fer-se sobre la base de reduir la durada de les estades, que és la durada que tenen les estades a tots els països europeus".