CCOO denuncia la llei Wert davant la UE

El ministre d'Educació destaca que Brussel·les ha "validat" la retallada en les beques Erasmus

24.01.2014 | 14:55
José Ignacio Wert.
José Ignacio Wert.

La Federació d'Educació de Comissions Obreres denunciarà la Llei per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) a la Comissió i al Parlament europeus perquè considera que vulnera "drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola" i "convenis i acords internacionals". CCOO demanarà a la Comissió Europea que recorri la Lomce davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Europea i instarà el Parlament de la Unió Europea a que es pronunciï sobre la legitimitat del sindicat per portar la Lomce davant el Tribunal de Drets Humans.
L'organització també sol·licitarà a la Defensora del Poble, Soledat Becerril, que interposi un recurs d'inconstitucionalitat respecte parts del contingut de la llei perquè entén que viola fins a nou articles de la Constitució, com els drets a la igualtat i no discriminació, a l'educació o la llibertat sindical.
"La Lomce és una norma molt més centralista que altres anteriors aprovades pel Partit Popular, que sembla desconèixer l'existència del títol VIII de la Constitució i s'acosta més a les propostes uniformadores de ministres franquistes", va assegurar CCOO.
Per altra banda. el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va destacar que la Comissió Europea ha "aprovat i validat les estratègies" que el Govern està seguint en el programa Erasmus, per al que considera que s'ha trobat "la millor solució possible". Wert va destacar que "la contribució espanyola mitjançant el cofinançament amb càrrec als Pressupostos de l'Estat - i així serà també en aquest exercici-, és la més alta dels països de la UE".
Va afegir que, "evidentment, davant una situació com la que hi ha a Espanya amb exigències de consolidació fiscal com les que hi ha, mantenir el nombre de beneficiaris ha de fer-se sobre la base de reduir la durada de les estades, que és la durada que tenen les estades a tots els països europeus".

Espanya Internacional

Juana Rivas queda en llibertat després de declarar davant el jutge

Juana Rivas queda en llibertat després de declarar davant el jutge

La dona que es nega a entregar els seus fills a l'exmarit condemnat per maltractar-la torna a casa...

Carrascosa torna a València vuit anys després

Carrascosa torna a València vuit anys després

María José Carrascosa, l'advocada espanyola que va passar vuit anys a la presó a Nova Jersey...

La Xunta tindrà la tutela del nadó que el pare es va endur després de matar la sogra

La Conselleria de Política Social de la Xunta, a través de la Direcció...

Bildu suspèn la manifestació de suport al procés sobiranista català

EH Bildu ha decidit suspendre la manifestació que va ser recentment convocada per a aquest...

Maduro demana una ordre internacional de crida i cerca contra l´exfiscal

Luisa Ortega abandona Colòmbia per dirigir-se al Brasil quatre dies després d'arribar a Bogotà

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema